Cand viata trece pe langa tine...

Raspunsuri - Pagina 36

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
Cred ca trebuia sa faceti pe dos: ele sa mearga la muzeu cu tati si tu la plimbare sau la stiu eu ce activitate cu cealalta


Totul a pornit de la un concurs, de fapt mai multe (ca am facut o saptamana mici concursuri in asa fel incat fiecare sa castige o data), si fiecare si-a ales ceva. Cea mare a vrut acuarele, a primit. Cea mica a vrut "o sticla uriasa de suc", a primit. Mijlocia a vrut o zi doar ea cu mami. I-am explicat ca o zi e prea mult, dar 2-3 ore se poate. Cand ele au primit premiile, la inceputul saptamanii, mijlocia a tinut-o intr-o maraiala continuu, ca ea de ce nu isi poate primi "cadoul", era geloasa pe ele ca ele il primisera si ea mai avea de asteptat pana in week-end. Ele au ales asta, acum ce vina am eu ca cea mare a ales acuarele in loc de stat cu mami?!
Oricum, pentru ca nu mi s-a parut ok sa petrec o zi doar cu una, chiar daca era "premiul" ei, am spus ca vor fi de fapt 3 zile, 1 cu fiecare, dar ca prima care va beneficia e mijlocia.

Stiu, a picat intr-un moment prost, pentru ca tati nu avea dispozitia necesara de joaca cu ele. Dar a fost doar inceputul, week-endul urmator voi iesi cu alta, si raman acasa celelalte 2. Oricum as face-o, e imposibil sa le multumesc pe toate.

pitzinuca, s-a angajat de vreun an si 3 luni, si e la a treia marire de salariu, dar s-a angajat si pe un salariu foarte mic. Pe de o parte sunt de acord cu el, pentru ca il vad cate ore munceste (12-14 ore pe zi) si cat se agita, si cred ca merita mai mult (vorba lui, numai orele suplimentare daca i le platea simplu, nu dublu, si tot ar fi trebuit sa primeasca mai mult), dar pe de alta parte, eu n-am avut in viata mea un job unde sa mi se creasca atat de des salariul, si nici nu cunosc pe altcineva caruia sa i se fi intamplat asta. Adica munca ii este recunoscuta dar nu e rasplatit la nivelul la care isi doreste el. E cumva cu dus si intors.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Allinta, cand sunt mai multi copii intr-o casa, fiecare are dreptul lui la un pic de timp cu mami, numai el si cu mami.
Nu cred ca are sens sa ii dai lu Micky peste degete cand nu esti in papucii ei : Mickyyy, eu am numai un copil, dar daca as fi avut mai multi, nu m-ar fi lasat sufletul sa plec la plimbare cu unul si ceilalti sa ramana acasa cu tatal lor.
Nu mai vorbesc ca asta a fost cadoul pe care si-l dorise pitica!

Micky, o buna prietena, cu 3 copii mari de varsta mea, mi-a zis de curand : orice am face, oricat ne-am da peste cap, tot vor gasi chestii sa ni le reproseze la maturitate :). M-a distrat, m-ai ales ca "reprosurile" erau asa de puerile, nuciun parinte, nu s-ar fi gandit ca al mic a fost marcat de momentul respectiv.


Vicky, Printzesone and BB (28+)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Mickyyy, eu cred ca ai procedat bine si imbunatatirea relatiei cu mijlocia se va vedea si in timp, nu numai la nivelul zilei de sambata. Si eu mai plec cu unul din copii (de obicei cu fata) si celalt ramane acasa cu tati si e ok pt toata lumea.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

copilul are nevoie de un timp personal cu parintele sau, un timp in care sa relationeze exclusiv.
mi se pare inimaginabil sa gandesti ca se poate face totul "colectiv".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Nu i-am dat lui Miki peste degete. Mi-am spus doar parerea, din punctul meu de vedere.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Allinta, cred ca ai numai un copil si ca ai fost singura la parinti.
Timpul acela putin numai cu un parinte e enorm cind sunt mai multi copii in casa. Un timp in care el iti poate pune ce intebare vrea si va avea un raspuns numai pentru el.

La mine o am pe cea mica miercurea dimineata caci ea nu are ore la scoala si baietii ma au cind ii duc/aduc de la antrenamente. Cele mei faine conversatii se petrec pentru mine in masina ducindu-i dintr-un loc in altul.
Dodson (cred) ii sfatuia pe perintii de multi copii sa gasesasca timp pentru fiecare macar 5 minute pe zi, insa timp complet si exclusiv. Eu nu cred ca reusesc intotdeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcia03 spune:

Fiica-mea e singura si cu toate astea m-ar vrea doar pt ea. Mereu ma intreaba : vine azi Papi sau e plecat ? Si ii acord ft mult timp, facem multe lucruri impreuna, dar tot ma vrea doar pt ea. Am fost si in vacanta doar noi doua. Poate insa unde vede ca aici majoritatea mamicilor stau acasa, iar eu una muncesc si nu ne vedem decat seara si dimineata. Imi mai reproseaza lucrul asta din cand in cand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Da, asa e, am un singur copil si nu am frati.
Sunt curioasa daca, pe termen lung, va da roade metoda asta : o zi petrecuta cu fiecare copil in parte. Chiar sunt curioasa.


allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

cu siguranta pana atunci poti sa dai cu google dupa metoda

sunt o tona de manuale de parenting care recomanda exact asta. timp pt fiecare copil, separat. ei zic ca merge :)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

cu mine vorbesti ? daca da, nu sunt interesata de ceea ce scrie pe net, ci de rezultate reale, din viata de zi cu zi. cum ar fi situatia lui Mickyyy.
dar daca zice google ca functioneaza metoda, o fi ceva adevar acolo.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput