Piersicute de iulie august (27)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

ca_mila, daaaaa, le place mult dovleacul de la tine!
ma bucur ca anei i-a priit piersica primita de valentine's .
eric se rostogoleste mai putin in somn asa incat ma trezeste efectiv doar la ora 7; in rest, imi amintesc vag ca de vreo 2 ori pe noapte "il relochez", ii dau suzeta, il pup si adoarme (rostogolirile nu mi le mai amintesc si nici nu mai plange, ceea ce inseamna ca s-au diminuat mult activitatile lui in somn).
ali, prin ce cosmar ati trecut cu extractiile . bine ca s-a rezolvat situatia.
valy, ai mei beau mult lapte, cam 1000-1200 ml/zi. ca "mancare" au 1-2 cupe cereale, 100 ml piure de fructe si 80 ml piure de legume. cel putin eric ar vrea mai multa "mancare" dar eu nu ii dau - vreau ca pana la un an baza alimentatiei lor sa ramane laptele. de mancare au timp toata viata.

eu sunt rupta de oboseala. azi n-a putut veni fata la curatenie si am facut eu pe bucati, cum mi-au permis baieteii. am fost intr-o miscare continua, de la 8:30 si pana acuma. vad ca inca n-au nici un gand de somn , sunt cu ei pe covor. sotul e la cumparaturi si la mama lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Buna fetelor,

Sunt obosita praf, si peste o ora deja il iau de la cresa.

Nu am dormit bine azi noapte. Bb a adormit de-abia la 10, cu mine in pat, in conditiile in care el deobicei la 7 30 -8 era deja "lat" in patutul lui. Cred ca a vrut sa il astepte pe tati de la scoala, care a venit pe la 9 cu bomboane . A gustat si el crema cu care erau umplute (de vanilie). Si am mai dormit si rau, pe o parte, amortita, ca dl. bebe doarme in mijlocul patului.
Avem mai nou "teroarea patutului", cum il pun acolo, adormit, se trezeste si urla ca din gura de sarpe. In schimb accepta sa stea in patut daca-l pun dimineata devreme, ii pun jucarii acolo si sta si se joaca, pana se plictiseste. Undeva gresesc, cred ca nu mai asociaza patutul cu somnul.

Toata dimineata am fost pe drumuri si la cumparaturi. Au fost reduceri la Old Navy si i-a luat taica-su o plasa de hainute, foarte frumoase.
Voi cum faceti sa nu intre la apa hainutele noi? Eu i le spalam pana acum cu apa fierbinte si intrau, acum cred ca o sa dau pe ciclul delicat, si apa calduta.

Porumbita si Balanta, aveti toata admiratia mea pt cat de organizate sunteti. Si Ilenutza la fel.

LML lui Victor al Porumbitei!

Kimmy, am citit pe diagonala dar am retinut ca Emma are probleme cu regurgitarea, pupam sa i treaca fetei. Am amnezie, voi ati inceput diversificarea?

Valy, cand am timp si capul mai limpede, voi pune pe mailul comun niste pagini scanate cu meniuri zilnice pt bebei.

Vera, incercata esti si tu cu noptile de nesomn. La noi a durat cam o saptamana de la observarea gingiei umflate pana la aparitia dintisorului de sus, a durat mai mult decat la cei de jos.

La capitolul achizitii, Eric se ridica in genunchi si pe maini (asa ca la flotari). Cand sta pe genunchi "se batzaie" inainte-inapoi. In curand escaladeaza pernele mari de canapea cu care il baricadam. Am inceput sa-l pun mai mult pe jos, pe un covoras, deocamdata sta doar in fundulet pe acolo, dar il mai las poate exerseaza taras si in 4 labutze, sau incearca sa se ridice cu sprijin pe marginea canapelei. Barbata-miu rade de mine cat sunt de nerabdatoare sa-l vad ca "o ia la picior". Stiu ca mai avem pana atunci...

Va pup, ma duc sa ma intind jumate de ora pana iau teroristul mic de la cresa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

Hihi, Fleur, deci sunt semne ca ar lua-o si in 4 labe. Bataitul este felul in care exerseaza ei mutarea centrului de greutate si cum sa isi tina echilibrul, si antreneaza si muschii spatelui. Al meu se trezea noaptea NUMAI pt asta, la vremea respectiva.
Ma gandesc ca asocierea patutului cu somnul nu mai e asa puternica atunci cand doarme si in alta parte? (Cresa) Cred ca are legatura, dar doar presupun.

Balanta, deci ei nu mai au mese noaptea?

Valy, ma tot gandeam daca sa raspund sau nu, ca nu sunt deloc "in tema", insa scriu oricum un pic - incearca sa fii mai relaxata vizavi de mesele ei, eventual mergi pe o singura mana, nu mai citi multe scheme si pareri care se contrazic una pe alta. Spun asta pentru ca e posibil ca daca tu esti stressata vizavi de cat mananca, de ex, sa resimta si ea starea, ori diversificarea inseamna printre altele si startul unei relatii bune a copilului cu mancarea, o atitudine pozitiva fata de mese. Chiar daca nu e cazul (adica esti de fapt f relaxata cand ii dai sa manance, sa zicem), e ceva de retinut, dupa parerea mea. Scuze ca nu e ce intrebai tu. Cu laptele (parca ea mananca putin, si pacalita), intr-adevar, e mai delicat si acolo chiar tre sa te straduiesti sa fie ok.

Va doresc o noapte usoara!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilenutza

Porumbita vreau si eu linkul de la grupon daca zici ca e ok

Pup

Ile , mami de V , A si I ,






asta e
https://www.groupon.ro/deals/bucuresti/Sole-Events/17592291

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

multumim de urari!!

am petrecut, am luat vouchere la pizza si am fost 6 adulti cu 6 copii (7 luni, 1 an jumate, 1 an si 8 luni, 3 ani , 4 ani si 4,5 ani)

am fost si la control; se pare ca nu a mai luat nici un cm nu stiu dc sa ma ingrijorez sau nu
are tot 71 cm si 8.5 kg (aici a luat un pic fata de luna trecuta)
am facut si cu analiza de secretie la ochi; sper sa iasa negativ; o sa merg dupa aia sa vad dc totusi e canalul infudat (sper sa nu)
in rest.. clar e in urma fata de ce ar tr sa faca (fizic) la 7 luni
( dar am mai recuperat din decalaj fata de cum era luna trecuta )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorenaflore spune:

Buna seara,

Noi azi am avut vaccinul, imi era teama ca nu o sa-l faca pt ca iar incepuse tusea. Dar nu e nimic la plamani. Oricum am de gand sa scap de toate florile din casa ca nu am timp sa ma ocup de ele si mi-a intrat in cap ca poate e o reactie alergica la ele, la pamant.
A durut-o un pic, dar s-a linistit in brate la mami. Oricum le-a fascinat pe dna dr si pe dna asist. Ca e un copil fff activ, atent... e ffff bine. Cra, cra, cra!
Oricum, i s-a schimbat privirea, devine un copil ff curios. Nu cred ca mai are mult si o ia si la picior. Iri am gasit-o tinandu-se cu o mana pe patut si cu trunghiul ridicat destul de mult, trecea cu capul peste nivelul patutului. Maine ii coboram si patutul ca nu vrem sa se arunce.
Cu diversificarea merge bine, mananca cu pofta, ii limitez eu masa cantitativ. Deocamdata suntem pe combinatia morcov-patrunjel-pastarnac Maine bagam si dovlecelul.
Si de luni as incepe si cu masa de fructe, cu marul, cred ca o sa il fac copt pt inceput. Oricum, nu mai poti manca nimic in fata ei ca se uita la tine si plescaie. Sper sa o tina bunul obicei. De cand cu diversificarea, culmea, a inceput sa manance mai bine si lapticul.

Va pup si sa aveti un weekend placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorenaflore spune:

Da, Ana, ne-am cam adunat. Am vazut ca sunt multe piersicute care au fost mult asteptate. Asta le face si mai speciale. Multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi ca s-a indurat de mine si ne-a daruit in viata noastra aceasta minune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ca_Mila spune:

Porumbita si noi am avut probleme cu un ochisor, am tot pus picaturi de tot felul, am masat, am facut analize, dar nimic,la spitalul de copii mi-au vb de anestezie si m-au speriat, apoi am fost la spitalul de ochi de adulti si acolo a zis dr ca face pe viu, tac-pac. Dupa o luna de ganduri ne-am dus, a durat 3 minute cu tot, eu nu am stat acolo, a tipat putin ca au tinut-o cu forta, dar nu a apucat nici sa planga ca a fost gata, s-a vaitat putin cand mi-a dat-o dr in brate, oricum la scos sange pt analize a fost muuult mai cu jale decat acum. a zis sa mergem dupa 2 luni sa ne mai vada, ca are cazuri cand pana la 1 an repeta de 3 ori. Acum imi pare rau ca am stat atat si am tot chinuit-o cu picaturi si sters ochisorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ca_Mila spune:

Iar despre luatul in cm, si eu am fost sucarita ca a luat doar 0.5 cm intr-o luna si acum cand am masurat-o avea cu 1.5 cm mai mult, cred ca depinde si cum isi tine el gatul (asta este ideea mea), ca doar n-a crescut in 10 zile 1.5 cm fata de 1 luna cu 0.5 cm, ca capul il avea bine pus si ma gandesc ca si pozitia gatului conteaza ca picioarele oricum le intinde, dar gatul????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

Buna.....
Rafi a fost bine azi.nu am avut probleme.doar ca o sa mai avem un stres mic cu scosul firelor.
I au scoti Toti care au fost cu probleme...
Denis zici ca a baut cafea azi sau energizant...asa activ a fost.a dormit o data de la 12 la 14 si nu a mai vrut sa doarma nicicum pana la 8.cand sa ma pun si EU in pat la 9 s a trezit...nu a mai vrut nicicum sa adoarma la loc( faza asta am patito si aseara).acum e tot treaz.il tin de un picior sa nu pice din pat.
Fleur mai ai putin si porniti si voi la drum.dar vezi ca nu ai sa mai poti face mare lucru dupa.iti spun din experienta.chiar azi ma gandeam la vremurile bune cand statea in pat si se uita la mine cum aranjez hainele in dulap.acum daca Sta 2sec intr un loc fac chef))))

Mergi la inceput