Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (21)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Doamne, Ellysor, ce tablou frumos, cu Boom iubaret!!! Imi aduce aminte de fecioru-meu, asa era si el, mititelul si asa e si acum, la 9 ani. Un pupacios si-un tandru! Cat despre haleala si trezit, ma bucur mult. Cumnata mea le da copiilor sa manance dupa o ora dupa ce s-au trezit (dar n-as putea spune de ce, poate o fi o chestie cu odihna stomacului, poate stiu alte fete care-i treaba, eu recunosc ca n-am studiat).
Gyan, imi pare rau ca te-ai simtit aiurea la ce am scris, nu asta a fost intentia mea. Te rog citeste cu mai mult calm ce am scris, citeste tot, nu scoate din context si nu trunchia ce am scris. Ce am vrut sa se inteleaga (si cred ca s-a inteles, nu scriu agramat si nici filozofic) e ca in acea ora si jumatate de plansete neconsolate nu i-ai fost aproape si ca sunt convinsa ca ai inteles ca n-a fost ok atitudinea. Atat. Nu te-am etichetat si n-am zis ca l-ai abandonat. Si eu am facut greseli si nici acum nu-s perfecta. De fapt, daca s-ar gasi reteta pentru a fi un parinte perfect, ar fi chiar ciudat. Dar ma straduiesc mult sa ma incalt cu pantofii copiilor mei.
Asta ma face sa ma gandesc la un principiu pe care din Biblie mi l-am insusit: "Sa nu apuna soarele peste supararea voastra" , cam asa suna. Asa ca una dintre regulile familiei mele e aceea ca daca ne-am ciondanit peste zi, neaparat sa nu ne culcam suparati unii pe altii, sa discutam, sa vedem ce putem face ca sa nu ne mai ranim si sa adormim senini si calmi.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Citat:
citat din mesajul lui gyan

Draga minunata mama balanta_tm,nu ai niciun drept sa ma judeci,tu nu stii cit de dorit a fost copilul asta si prin cite am trecut pina aici.Ca sa intelegi mai bine ce am incercat sa fac ia si citeste aici http://www.babycenter.com/0_baby-sleep-training-cry-it-out-methods_1497112.bc Desi ca o mama minunata ce esti nu vei intelege pt ca tu faci NUMAI ce e bine pt copiii tai. Eu atit am putut face,sa il las "sa plinga cu orele" si sa imi vad linistita de "treburile" mele. Iar mesajele le am modificat tocmai pt ca UNA ca tine,outsider sa nu mai faca presupuneri ca las copilul sa plinga cu "orele",pachet de "mingiieri ferme" si cine mai stie ce. Iar daca vroiam parerea ta as fi intrat la tine la odisee.
Anitta,am explicat de ce am sters. Asta cu "de azi o sa fiu adevarat sprijin pt el" suna ca si cum pina acum am abandonat copilul. Multumesc.


am dat reply with quote ca sa nu mai modifici mesajul
multumesc pt articol, dar eu il vad ca pe o mare porcarie (dintre miile de porcarii de pe net legate de cry-it-out). spre deosebire de tine, nu rezonez deloc cu acest concept.
despre cat de minunata sunt eu ca mama, nu ai tu de unde sa stii. cert este ca nu imi las copiii sa planga, pt nimic in lume. la cel mai mic scancet sunt langa ei - asa mi se pare mie firesc si nu vad in asta o corvoada; dimpotriva, sunt bucuroasa ca ii pot linisti rapid. iar despre a-i lasa sa adoarma in lacrimi, da, recunosc ca nu pot nici macar vizualiza cu ochii mintii asa ceva.
despre cat sunt eu de outsider-a la aceasta sectiune...hahaha, este cumva cu bilet de intrare aici? ca nu mi s-a parut. este un topic public, ce poate fi citit/comentat de oricine; daca ai chestii private, discuta-le in mesageria privata sau in grupul de pe facebook.
in afara de asta, iti amintesc cum ca initial nu ti-am adresat nici un cuvant, ci doar ti-am dezaprobat mesajele cu lasatul copilului sa planga O ORA JUMATE; atat - am dezaprobat ideea in sine. insa cand ti-ai modificat mesajele dezaprobate de mine, iar dezaprobarile mele implicit nu mai aveau nici o noima, mi-ai insultat inteligenta si a trebuit sa spun ce am de spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Buna seara mamici de pui mici!
Dragele mele va doresc o primavara frumoasa si calduroasa!
S-a terminat si weekendul si maine e luni si ar trebui sa mergem iar cu E sa ii ia sange, dar dupa o saptamana de depresie ca mi-am/mi-au chinuit copilul am decis cu sotul ca maine sa o sun pe pediatra si sa-i spun ca daca se poate sa-i ia doar din degetel analiza pt ca noi nu il mai supunem la asa trauma. El si asa se sperie cand cineva strain se apropie de el la distanta f mica pentru ca e invatat numai cu noi doi.
Gyan sa stii ca nici eu nu aprob aceasta metoda, am aici o prietena romanca care a facut asa la fetita pe la 9-10 luni si mi-a recomandat si mie, i-am spus un mare NU din start. Eu nu suport sa-mi aud copilul plangand, simt ca innebunesc. De fapt E al meu nu a plans niciodata mai mult de 1-2 minute si asta cand a fost f obosit si a trebuit sa-l schimb de scutec, in rest la primul mieunat l-am luat in brate si l-am linistit. Dar cum spunea si Anitta, din toate invatam si important este sa nu repetam.
Apropo de asta cu invatatul din greseli, mi-am dat ieri o mare palma pt ca am detartrat prima oara Avent-ul si nu mi-am dat seama ca nu s-a curatat corect de acid citric. I-am facut si dat lui E dimineata fructele, am mancat eu ce i-a ramas lui, nu mi s-a parut nimic suspect, din contra a papat el 150 ml ca niciodata. Seara i-am facut legume, le-am gustat inainte sa i le dau si erau extrem de acre, probabil ca a fiind timpul mai mare de aburire a inceput sa se desprinda calcarul imbibat cu acid citric. Noroc ca aveam un borconael in casa si i-am dat cateva lingurite. Nu va spun ca am muncit o noapte si o zi sa curat aparatul, pana la urma tot cu otet l-am rezolvat. Eu mi-am invatat lectia SIGUR.
Albinutzule de la ce ai facut fibroadenomul la san, de la hormonii de sarcina sau din cauza alaptarii? Si eu am programare pe 11 la ecografie de san pentru ca de vreo saptamana ma doare tare sanul drept si nu simt sa fie vreun canal infundat, sunt cam speriata pt ca m-a mai lovit E cu picioarele destul de tare. Eu aveam niste canale ectaziate inca de cand eram studenta si mi-am facut prin 2010 markerul tumoral pt cancer la san si mi-a iesit 23 si max era 25, deci imi tremura sufletul sa ma duc la eco, dar nu am incotro. Trebuie sa fiu sanatoasa sa-l cresc mare pe bb.
Elly ce frumos spui tu, sa stii ca si eu simt ca bb ma iubeste enorm dupa cum se uita la mine in ochi cand stam intinsi unul langa celalalt si la fel imi pune manutele pe fata. Vineri stateam amandoi in pat sa-l adorm la pranz si ne uitam unul la celalalt si i-am spus ca-l iubesc, nu va spun ca a inceput sa rada zgomotos, mi-a miscat sufletul cu totul, am simtit ca a inteles perfect ce i-am spus, asa ca am repetat si el iar a inceput sa rada. Momente din astea ma fac sa ma simt o femeie implinita si sa multumesc lui DD pt minunea din viata mea. Merita orice sacrificiu, ca am ramas cu multe sechele dupa sarcina si nastere, ca am slabit de abia mai am 45 kg de nesomn, ca ma dor toate de la brate-brate, uit tot cand vad puiul si ma rog numai sa fiu sanatoasa sa-l pot creste.
Eva ! Sa stii ca mi-a prins tare bine mesajul tau de pe fb, chiar eram in butoi tare, tot imi fac procese de constiinta, sa nu cumva sa fie bb anemic ca nu prea papa si e fan numai tzatzi si luna asta a luat in greutate cam 100-150 gr si ne se agita prea tare.
Anittule poi I e fff bine cu hemoglobina 11,7, slabe sanse de anemie.
Va !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Da, Anitta, chiar sa stii ca e un copilas foarte foarte duios, bland si iubitor.
Si foarte sensibil. Simte toate inflexiunile vocii, iar daca ridic tonul la el un pic, imediat ma priveste cu repros, e ...incredibil.
Nu-i place nici macar sa fie luat in brate asa mai cu putere, sau daca il asez undeva, trebuie sa o fac incet, ca daca ii dau drumul repede, se agata de mine si incepe sa planga.
Ce mai, dom'le trebuie tratat cu blandete, ca altfel ne penalizeaza imediat. O privire din aia pe sub gene...de cazi pe spate.

Balanta eu cred ca te-ai pripit un pic cu etichetarea colegei noastre. Nu poti sa judeci omul dintr-o postare si sa concluzionezi ca e o mama proasta. Pentru ca nu e.
Nu are rost sa fim extremisti.

Noi am mai discutat nu demult subiectul cu adormitul puilor singuri. Chiar despre metoda asta cu monitorizarea prin intervale din ce in ce mai lungi.
Eu am spus-o atunci si o spun si acum, prin metoda asta nu faci decat sa-ti demoralizezi copilul, pentru ca nu se va obisnui sa doarma singur, doar se va resemna sa adoarma singur. E o mare diferenta.
Si am mai vorbit atunci de impactul profund negativ pe care il are o astfel de metoda asupra psihicului copilului.

Eu cred ca si Gyan a realizat asta, pentru ca stiu ca isi iubeste copilul profund si nu i-ar face rau voit niciodata. Doar ca nimeni nu te invata sa fii parinte, si crestem si noi o data cu copilasii nostri, si invatam o data cu ei.

Eu una, nu-mi mai doresc ca Mihnea sa adoarma singur, pentru ca am ajuns sa iubesc momentele lui de presomn cand se cuibareste la pieptul meu, ofteaza si isi gaseste tihna somnului.
Nu as schimba asta cu tot confortul unui somn linistit. Am ajuns sa dorm chiar foarte bine cu el langa mine, si cred ca daca ar dormi singur, as sta toata noaptea pe drumuri, sa vad daca ii e bine.

Vreau sa anunt si eu o imbunatatire clara a poftei de mancare la pitic, ca deja de o luna si mai bine ne chinuiam.
Doamne ajuta!

Va pup dulce! Un somn linistit!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Bravo Elly, ai scris f frumos, eu sunt cam antitalent la scris, dar si eu cred ca Gyan nu a avut nici o intentie de a-si chinui copilul si o pup si o incurajez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ellyshor
Balanta eu cred ca te-ai pripit un pic cu etichetarea colegei noastre. Nu poti sa judeci omul dintr-o postare si sa concluzionezi ca e o mama proasta. Pentru ca nu e.
Nu are rost sa fim extremisti.


imi pare rau, dar tu te pripesti si tragi concluzii gresite, nu eu. nu am etichetat pe nimeni; nu am spus ca gyan este o mama proasta/rea.
am dezaprobat ideea de a lasa un biet copil sa planga neconsolat atata vreme, egal ca era copilul lui gyan sau al altei mamei.

va doresc o noapte linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:


Buna dimineataaa!
Ce zi frumoasa! La noi e soare si destul de caldut, asa ca azi mergem la soacra mea, la curte...sa stam cu nasucurile la soare.

O saptamana minunata sa aveti!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela77a spune:

Draga Ellyshor, multumesc pentru urari! Ma bucur pentru descoperirea secretului de a-l face pe Mihnea sa pape fructe.


Draga Anitta, multumesc pentru aprecieri si gandurile bune. Si voi sunteti o familie frumoasa si va doresc multe clipe minunate impreuna! Te imbratisez!

Mona J, multumesc pentru urari.

Albinuta, iti multumesc pentru urari si astept un pm in legatura cu drita endocrinolog si cu dr Epure. Multumesc pentru sfaturi. Ai trimis un pm despre usc acum cateva luni. Multa sanatate!

Multumesc gyan pentru urari!

Virgilash, ma bucur ca printisorul e deschis la orice e nou si nu stramba nasul la nimic. Inseamna ca nu o sa aveti probleme cu mancatul. Iti multumesc de urari, dar sa vedem cand vrea sa vina. Apropo, eu din noiembrie sunt non-stop racita. Acum am ajuns la stadiul in care elimin infectie din cap si piept (cand suflu nasul, care e non stop infundat sau elimin mucusul din gat-piept). Azi am inceput sa iau un antibiotic, pe care mi-l prescrisese cand eram cu temperatura mare, si ma simteam rau, inainte de a avea sangerarea si a doua zi sa imi fac chiuretajul. Avea deja 3-4 sapt de cad se oprise din ev. Cred ca aveam o mega infectie si din ce imi amintesc m-a ajutat atunci. E vb de cedax. Se ia o pastila pe zi la aceeasi ora. Stii ceva despre el? In prospect scrie despre tratarea infectiilor tractului respirator, urechilor, si ale tractului urinar. Doar ca nu stiu cate zile sa iau. Ma gandeam ca o saptamana.

Dragele mele, va doresc o primavara frumoasa si plina de zile senine si bucurii!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Helou mamici de pui mici!

Incep cu bilantul lunii a 9 a:
9kg(+500g), 80cm(+2cm), 7 dinti(3 wekendul asta), pliiin de energie, mananca foarte bine, noaptea doarme cam de pe la 12 pana la 6, lp, apoi
iar somn pana la 9, cateodata si 10.
Ieri am fost in parc, soare, leagan, tobogan, dar mult vant, bineinteles ca a si racit, cum am venit din parc, in cateva ore au pornit mucii, 38,2(dar poate sa fie si de la dinti), de azi si tuseste si ii curge ceva galben de la un ochi. I-am dat de aseara panadol(i-a mai calmat si durerile de dinti), tantum si vibrocil. Sper sa scape usor ca am de gand sa stau cat mai mult cu el afara.

Cam atat despre noi.

Revin ca s-a trezit... doarmea de 15 min si vroiam sa ma pun si eu langa el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Deea, si la noi a batut rau vantul si ieri si azi. Azi ne lua efectiv pe sus, am pus protectia la carucior ca a fost JALE.

Mergi la inceput