Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 #5#

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Nu Bubu, din pacate e in provincie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Neata!

Hai c-am reusit s-o ingrozesc pe fi-mea dis de dimineata Ma jucam cu ea, cu mancat burtica si manute - asta o amuza, dar m-am infipt nitel si in obrajorii ei si s-a speriat bietul copil de-a plans rau de tot cu sughituri. Noroc ca plecase deja jumatatoiul la lucru, altfel aveam parte de vreo morala de juma de ora

Bubule, de ce v-ati dus iarasi la biserica? Asa se procedeaza de obicei dupa botez? Si poti sa dai mai multe detalii despre SPA? Ati umplut cada? L-ati tinut voi? Poate facem si noi figura asta cu Mara, desi e cam ciudat amplasata cada in baie, are loc o singura persoana in dreptul ei, dar poate ne iese si noua totusi.

Sellena, noi am luat o geanta termoizolanta care are si incalzitor de masina (70 ron, de la bebe tei). Nu stiu cat de bine se pastreaza cald in geanta mai multe ore. Oricum la restaurant, presupun ca te vor lasa la bucatarie sa incalzesti rapid un biberon. Iar laptele il congelez in pungi speciale (eu iau de la Lansinoh, tot de la bebe tei, ca-s mai ieftinute)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina2013 spune:

Neatza!
Am revenit si noi :) acum bebelusul nostru e crestinat: Nicholas Eugen.
Va salutam si am recuperat saptamana de absenta.

Am observat ca e adevarat ce se spune: copilul e mult mai linistit dupa botez. Doarme mai bine si mai mult. Poate pentru ca am fost si in alta casa si a fost mai obosit dar eu tot sper sa-l tina.

Si noi balosim la greu. Acum isi baga ambele maini in gurita. Nu credeam ca ii incap dar... Trebuie sa schimbat fie babetele fie body-uri la fiecare ora.

Am mers din nou la dermatologie la Ploiesti si de data asta a mers foarte bine tratamentul pe care l-am primit. I-am dat cu Cutivate si in continuare Trixera. Ni s-a confirmat diagnosticul: dermatita atopica. A mers insa fosrte bine unguentul si in 2 zile pielicica lui Nicholas era din nou roza si pufoasa. A iesit bine in pozele de la botez.

La botez mi-a fost putin mila de el cand l-am tinut dezbracatel in biserica - nu era chiar cald...Si mai ales cand l-a bagat preotul in apa (cu fata in jos) - era ca un pui murat, cu lacrimi in ochi si ii mai iesisera si mucushorii... A plans o gramada. Dar a stat frumos la petrecere, l-am pozat cu toti invitatii si dupa, acasica la somnic. A dormit pana la 8 dimineata. Nu-mi venea sa cred. Si noi am avut poze - marturii. Foarte frumoase si potrivite.

Spuneti ca la 3 luni jumatate poate fi asezat in fundulet? Vom incerca si noi, vedem cum ii place.

Antibiotic ati luat in timpul perioadei de alaptare? Cum a fost pentru bebelus? Ciprobay vom lua noi... Parca mi-e teama sa-l trec pe LP o saptamana. Vom vedea cum procedam pana la urma.

Va pupam si tinem aproape.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Angi, la frontiera nu te poate obliga nimeni sa arati nimic, crede-ma. N-are nimeni nici o treaba. Nu (mai) exista tachinari la frontiera. Romania e membru UE si lucrurile s-au mai schimbat nitel si in Politie, si la Politia de Frontiera, desi prin alte parti ioc...
Copilul e cetatean al statului in care se naste. Daca parintii lui sau unul dintre ei au/are alta nationalitate se poate aplica pt cetatenia acelui stat pt copil pe motiv de family sau reintregirea familiei
Cristina, pana la 6 luni sau chiar si un pic dupa copilul nu trebuie tinut in fundulet sau fortat catusi de putin sa stea asa, pana nu sta singur. Cel mult il poti tine pe burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

onutz cetatenia nu o obtine automat prin nastere daca parintii nu au si ei cetatenia statului respectiv peste tot. Depinde de tara.
V de exemplu nu are decat cetatenia romana si s-a nascut aici, in germania dar din parinti romani. Nadia in schimb a primit-o pe cea germana.
In germania copilul primeste cetatenia germana daca cel putin unul din parinti locuieste de 8 ani neintrerupt si are permis de sedere nelimitat.

Cristina la 3 lui jumate sa stea in fund?!??!?!!!! Nu, e prea devreme. De la 5 luni se pute copilul in fund.
Depinde de antibiotic daca se poate lua sau nu pe perioada alaptarii. Oricum, medicul e cel in masura sa hotarasca asta.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Buna dimineata doamnelor!

pentru ca reusiti sa scrieti sustinut. Eu abia reusesc sa citesc la 2-3 zile. Puiul meu cand ma vede la calculator zici ca ia foc. De regula e linistit si se hlizeste la jucariile de la saltea sau la cele de la carusel (astea sunt preferatele - 3 catei s o pisica), dar daca stau mai mult de cateva minute la calcultor, fara sa il bag in seamaa, sa te tii plans.

Si la noi pumnii sunt la mare pret. Amandoi daca s-ar putea indesa in gurita. Suspectez ca il mananca putin si gigiile ca roade c pofta exact partea mai tare de la pumnisori, si a inceput sa si dea balute, desi nu exagerat de multe. In schimb dupa mese tot da afara. De cele mai multe ori e un lighid straveziu - parca ar fi apa, desi pana acum nu i-a incercat gustul. Alte ori da branzica. Bubu si fetele care ati mai patit asa, ar putea fi vorba de reflux? La voi cum a fost?

Si de vreo 2 saptamani ne luptam cu constipatia. Face cam o dat la 2 zile si muult. Dr. pediatra ne-a dat bifdo baby si aparet il ajuta, dar tot la 2 zile face. Vreo sugestie?!

Bubu imi pare ra ca Nicholas trebuie sa ia un medicament asa scarbos. Singura consolare e ca macar ii face bine! pui scump!

Angelique, imi pare rau ca Stefanut sufera atat. Of stiu cum e cu fragilitatea capilara ca eu am avut dupa nastere si e oribil, dar mite pt un pui asa mic. Doamne ajuta sa capati repede si sa va faceti bine si sa mergeti acasa. Multa putere si te si incearca sa te gandesti ca faci ce e mai bine pt el. Dupa ce va externati poate incercati sa luati legatura si cu un meic homeopat. sa va faceti bine! Pe vanatai incearca sa ii pui comprese reci. Sunt si niste spray-uri care ajuta sa se vindece mai repede, dar intreaba intai daca le poti folosi la pui asa mic.

Bubu, Onutz, Dana, si celelalte fete care alimentati mixt, rogu-va, ziceti-mi si mie cam cat supliment papa puiutii vostri si cum le dati. Noi mancam primele 2 mese doar la san, uneoi chiar si a treia, apoi completam cu cate 90ml la urmatoarele 2 mese si cu cate 120ml la urmatoarele 2. Seara ii face de obice 150, dar nu mananca niciodata tot. 150 mananca doar daca nu ii dau san deloc.

Cristina e prea devreme pt tinut in fundulet. Eu imi amintesc ca Sara nici la 6 luni nu statea bine si nu o tineam prea mult. Testul daca e pregatit sau nu pt asta parca era sa il iei de manute cand sta ntins pe spate si sa vez daca are macar intentia sa se tina de tine cand il tragi de manute. Altfel, lasa-l in ritmul lui ca e prea fragila coloana acum. Sa va fiede bine botezul si sa va traiasca micutul crestin!

Parca tot tu ziceai si de varicela. Vorbeste cu medicul si vezi daca ii mai poti face vaccinul. Eu nu sunt adepta lui, dar pt un bb asa mic cred ca mai bine il vaccinezi, decat sa faca boala acum. Stiu insa ca e un interval maxim de cand intra in contact cu persoana infectata in care il poate face.

Ipopico, esti mortala cum povestesti de printesa ta.

Mena, ce delfinas ai tu acolo dulce si scump!

Bubu, Pya noi amfost cu Sara in Brazilia cand avea 1 an si 2 luni. Am avut basinet dar nu l-am folosit ca Sara era deja prea mare. A fost bun insa ca sa putm obtine locurile acelea speciale. Cu ruciorul, noi l-am lasat mereu la scara avionului si tot de acolo l-am si luat de fiecare data. La dus n-am stiut si nu l-am bagat in plstic, si s-a cam murdarit, dar alt ceva nu a patit. Pt noi a fost indispensabil caci am avut 2 escale destul de lungi.
Cu mancarica, asa cum zicea si Ina, n-am avut niciodata probleme. Ce-i va sugerz e sa nu luati termos cu voi in bagajul de mana (e metalic si poate sa iste discutii). In avion va pot incalzi ei apa intr-un biberon al vostru. Noi am avut lapte lichid si l-a incalzit direct sau i l-am dat asa, dar cum ziceam Sara era mai mare. A! S nu uitati sa puneti totul in multe pungute, iar cand decolati si aterizati bb sa aiba musai suzeta in gurita pt ca il ajuta sa isi egalizeze presiunea in urechi.

Angiuta, Aschiutza, Ina, Gina, Doura
Almy la multi ani cu intariziere!
Almy, Ary pt cum va descurcati cu 3!

Sambata avem si noi botezul si abia astept sa dantuim putin. O sa avem si 4 copilasi mai mari (de varsta Sarei) si sper sa se distreze si ei. Revin cu imprsii dupa aceea.

mamici si pitici! O saptamana frumoasa sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyaoliang spune:

Onutz, Angiuta are dreptate- copilul nu primeste automat cetatenia statului in care se naste, depinde daca se aplica sau nu jus loci. Victor nu are cetatenie indoneziana, si nici n-as fi vrut-o pt. el...E nascut aici din parinti romani si el e roman (sa va mai zic ca, la cat de patriot e ta'su, trebuia sa-l cheme Decebal)
Cristina, noua la controlul de 3 luni ne-a spus pediatra sa-l pune in sezut, ne-a si aratat cum sa-l ridicam, dar eu NU o sa fac asta ma devreme de 6 luni. E adevarat ca el e dornic, se incovoaie tot din spate cand e culcat, se rostogoleste pe burtica dintr-o miscare...parca numai pe burta ar sta.
Azi noapte ne-a copt-o: s-a trezit la 3, ca de obicei, pt. pap, INSA nu a mai adormit la loc: avea chef de miscare. L-am luat in pat langa noi si s-a tot rostogolit de la tati la mine si inapoi. Era de-o verva si de-o agitatie de zile mari. Eu nu beau cafea/nu mananc ciocolata...nu stiu ce a avut. Nu a plans, nu-l durea nimic, doar ca era super activ...iar noua ne cadeau ochii in gura...Cand nu se rostogolea statea pe burtica cu capul bat, oboseam doar uitandu-ma la el. A reusit intr-un final tati sa-l adoarma, pe la 6...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Pe mine m-a certat dr ca am pus fata in fund mi-a facut o morala...
cica se deformeaza coloana ca inca nu e bine formata...sau oasele nu sunt suficient de tari...nu stiu ca vorbea intr-una si eu ma simteam ca o tampita mai ales ca nu`s la primul copil.
Eu va citesc in fiecare zi dar nu prea am timp sa scriu ca am o groaza pe cap... sambata e botezul, trebuie sa vina si soacra-mea...cu baiatul care ma tine in priza 12 din 24... e ...intr-un mare fel!
Fata nu a mai luat decat 600 gr. Deci la 4 luni si cateva zile aveam 6100 si 62 de cm. Tinand cont ca s-a nascut cu 2200 kg... pt mine e f bine.
a inceput parca sa suga mai putin... se joaca cu sanul la greu...ma trage de el de zici ca e ciunga. Uneori ma si doare ca s-a format deja mandibula dar cand o vad cum se uita la mine (sa vada ce zic cred) si zambeste...imi trece de toate cele.
E bine fata... se trezeste tot cam de 2 ori pe noapte sa pape iar de vreo 2 zile dupa ce ii dau sa suga dimineata face si kk. Unul pe zi face. Uneori e galben ca o lamaie...alteori e mai verde... e bine ca face totusi. Uneori la 2 zile...o las in pace. Cum vrea ea.
Gata. Sa trezit.
Va urez bebei sanatosi si ne plangaciosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Subscriu si eu la treaba cu linistea dupa botez.Aseara a adormit la tasu in brate dupa baitza,nemancat de la ora 5 si era 8.A dormit pana la 12 si ceva,a supt un pic,apoi iar pana la 3 si ceva...la 7:30 s-a trezit si l-am pacalit sa mai dormim de la 8 la 10.Asa ca e un record de somn la mine,ma simt f bn finally
Iulia noi mancam cam haotic,ii dau 60ml completare primele 2 mese, i-am mai facut si 90 si 120 seara dar nu ii mananca.Se plimba cu biberonul in gura,nu mai e mancaciosul de la inceput.De ex in ziua botezului de la agitatie nu a mancat decat 120ml toata ziua.In rest san.
La botez a fost frumos,mai ales la restaurant,totul impecabil.La Biserica a urlat dupa ce i-a facut baitza,l-a udat in cap si apa era deja rece,plus ca i-a intrat pe nas.A racit evident,sa vedeti ochii rosii si muci ce avea el dumnica,a2a zi dupa botez.Ii fac aerosoli cu ser,nu s-a agravat dar nici super nu e.Are o fornaiala urata,daca ii mai curg ochii si azi sau daca mai tuseste ma duc iar la dr.Niste popi idioti care au facut 2 botezuri in acelasi timp,am stat sa vina ceilalti pana s-a racit apa,plus ca plangeau amandoi bebeii,se indemnau,daca taceau unul incepea celalalt si era mai rau.Oricum la urmatorul nu mai merg aici la Biserica ca nu a fost frumos deloc,a mai si racit copilul.
Seara l-am tinut pana dupa ce au plecat ursitoarele,a fost fascinat de ele,se uita cu niste ochi de zici ca pricepea ce zic fetele acolo.A meritat sa le avem,mi se zbarlise pielea pe mine ce frumos ziceau toate cele.Apoi a plecat mama cu el acasa si nu a dormit pana nu am ajuns eu pe la 4 si ceva.Mi-era asa dor de elAm avut aproape 90 invitati din care mai mult de jumatate prieteni,a iesit un chef super.Nebunie a fost si a2a zi la baitza(mir),iar a venit gasca.Dar noua asa ne place,cu multi prieteni Nasii cu fetita au stat la noi ca nu stau in RO si el s-a obisnuit cu ei,mai ales ca simte cat il iubesc.I-au cumparat 1mil de hainute,jucarii,ursitoarele au fost cadou,cred ca au cheltuit f mult...mai rar gasesti asa oameni.Noi oricum suntem prieteni din copilarie dar acum s-au intrecut pe ei.

Gata ca l-am lasat prea mult singur,revin dupa ce citesc din urma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

PYA il si noi pe Victor.

ANGELIQUE se sa faca bine stefanut si sa mergeti cu totii acasa.multa sanatate.

IRILAC sa nu ia nimic nazdravanul tau. e prea mic...

BUBU va dorim multe nopti linistite de acum incolo...asteptam poze.eu irinei ii mai dau paracetamol,rar e drept,daca cred ca o doare ceva,cand se mai chinuie cateodata si se stramba de mama focului...desi tot asa, l-am probat si e dulce, atat ca nu miroase bine..nici nu vreau sa ma gandesc cum inghite Nicholas medicamentul...

ONUTZ ma tot minunam ce tare s-a schimbat Lucian...

IPOPICA, asadar ai speriat fata...din prea multa dragoste... esti iertata. bine ca nu a fost si tati acasa...

CRISTINA, DANA sa va traiasca micii crestini.

IULIA, ELA sa aveti un botez frumos asa cum va doriti si micutii sa se poarte bine.

si noi trimitem actele pt certificat tot in tara.si la fel mergem in romania cu titlu de calatorie ca 280 de euro pentru un pasaport mi se pare foarte mult...

referitor la statul in fund si eu stiu la fel,ca e pregatit cand se ridica daca il ajuti de maini. ii dai un deget,el se prinde de mana ta si daca il tragi in sus vine singurel...abia asteptam.
eu tot studiez acum cum e cu diversificarea. cu ce trebuie sa incepem...sa o pornim cu dreptul.fetelor, cele care nu sunteti la primul bebe,voi nu ati inceput cu legume¿daca ii dam fructe la inceput mai vrea apoi legumele? ca dulcele o sa le placa sigur...

pupam toti bebelusii.


Mergi la inceput