Strugurasi de Septembrie-Octombrie 2011 *10*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:


Buna dimineata !!!

Ofer cate o cafea cu lapte,fara,cu frisca,frappe,ceai si ce mai vreti voi,ca o sa aveti o autostrada de citit !

Am citit aproape zilnic dar nu am apucat sa scriu de fiecare data .

Despre noi... nimic nou, se iubesc si se cearta astia ai mei ceva fenomenal. Am inceput procesul de invatare la somn in alta camera. Momentan dorm eu cu Teodora intr-un pat,PAul in altul. Pana sa ii invat sa doarma singuri in camera trebuie sa se obisnuiasca sa doarma in paturi separate. Deocamdata Teodora cam fuge in pat cu Paul peste noapte. Acum nu stiu care e de vina,pentru ca noaptea trecuta m-am trezit cand o striga Paul in soapta " Teodolaaa,Teodolaaa , vii inga mine? " Si ea a ridicat capul ca un popandau si a spus " Cee? " cum face ea cand se preface ca nu intelege, si s-a dat jos de langa mine,apoi s-a urcat langa el,pe intuneric.
De mancat mananca foarte bine Teodora,nu mai accepta deloc sa ii dau eu, mananca si cu lingurita si cu furculita,mai baga si cu mana daca nu face fata . Nu imi refuza mai nimic. Acum se uita la "Baietii descurcareti" cu Paul. Stie melodiile de la cateva desene animate,si le fredoneaza cu "nanana "si "lalala" unde nu reuseste sa spuna o parte din cuvant. Vineri am avut serbare la Paul si ea a stat cuminte pe un scaunel cat am facut eu poze, apoi s-a cerut in brate la mamica unui baietel pe care il cauta cu privirea si cand il aducem pe Paul la gradinita. Si cand il vede striga asa,cu usurare" Cuuucaaaa !" Adica "Luca" . Iniante de serbare, intr-o dupa-amiaza a cerut educatoarei lui Paul creion si hartie ,si jumatate de ora a muzgalit hartia aia, nu s-a dat jos de pe scaunel. Nu mai putea de dragul ei educatoarea ,iar mie imi mai crestea o inima . Tocmai a venit si mi-a dat un pupic pe genunchi,ca ala era mai aproape de ea!
Ieri la pranz i-am pus in pat, le-am spus ca e timpul sa doarma,si am iesit din camera. In 10 minute dormeau ! Inca incerc sa imi amintesc exact ce s-a intamplat ieri,poate imi adorm asa de acum. Mai ales seara mi-ar placea tare sa adoarma fara sa planga vre-unul,fara sa ma mai intind langa ei . Nu de alta dar adorm si eu ,si de o saptamana il mint pe sot ca "ii adorm si ma intorc"...


Camady foarte tare sotul tau ! Asa reuseste cu siguranta sa te scoata din casa . Ma chinui sa iti scriu de o gramada de timp ca mi-a placut tare gestul lui Razvan de ziua indragostitilor. Ai un copil tare istet !

Nanna o sa iti pun si eu banuti in cont , iti trimit pm . Ce mai fac fetele ? Imi e dor sa vb si cu tine la telefon .

Zubi te asteptam mai des !

Hayat si de tine imi e dor tare de tot !

Anca aai fost prea tare cu Ilinc ... Voi patiti ca noi la Paul! La doua ecografii a fost fata si la doua a fost baiat , de a facut ochii mari moasa la intrebarea mea "ce este? Fata sau baiat?" ... M-a luat la rost ca de ce nu am facut nici o ecografie ... Apoi mi-a spus ca am o frumusete de baiat ochios si cret ...

Dbunny in mai ne faci tu in ciuda cu atmosfera de acolo ! Ma uitam la pozele cu Noa,si parca incepe sa nu mai semene cu Teodora,sau Teodora cu ea .

May cum a fost de ziua femeii la salsa ? Te-ai distrat ? Ce face Bea ? Si zici ca sotul nu mai este asa pornit impotriva bebe2 ? Treburile par sa se strice in multe locuri din pacate. Eu totusi am speranta ca se va ajunge la un echilibru si apoi va fi si bine daca nu peste tot macar in unele locuri.

Racheel lasa ca nu e foarte mica Nasti, avem cateva fotomodele in grup !

Kora ! Ce face Iannis? E bine acum? Cum se impaca picii?

Mihaela la intrebarile tale despre bona, pot sa spun si eu cate un "Da" pe ici pe colo, ptr ca si mie mi s-a ars cate o oala din cand in cand pentru ca m-am luat cu joaca lor, sau nu au dat semne ca ar fi facut in scutec si nici nu am simtit vreun miros,si atunci cand am hotarat sa verific am dat de caca uscat, i-am mai lasat si sa se joace singuri in camera cat am avut cate ceva de facut sau m-am uitat la tv in timp ce ei se jucau langa mine. Dar,sunt ai mei. Bona daca pentru a avea grija de ei ar fi platita,pai asta ar trebui sa faca. De televizor sa isi faca timp acasa,parerea mea.Eu stiu ca daca esti platit sa faci ceva,pai ala iti este serviciul, deci ti-l faci cum trebuie,daca nu ,esti inlocuit. Despre bunici este alta poveste. Atata timp cat nu este neglijat copilul si nu este in pericol nu as avea de obiectat daca il mai gasesc cu scutecul neschimbat la timp sau ca se mai arde o oala,ori ca e dezordine. Daca de exemplu bunica s-ar uita concentrata la televizor iar copilul ar merge prin bucatarie unde ceva ar fierbe pe aragaz,eventual s-ar arde si oala atunci am discuta putin, pentru ca ar fi in pericol copilul. Daca oala s-ar arde pentru ca ea se juca cu copilul, sau hainele sunt imprastiate prin casa pentru ca s-a straduit sa faca si ceva de mancare si a lasat copilul putin de capul lui,nu ar fi asa tragic. Pentru ca mie chiar acum doua zile mi s-a intamplat sa fac ordine peste tot, sa pregatesc tot pentru serbarea lui Paul,si sa - las nesupravegheata pe Teodora 5 minute cat m-am machiat putin. Cand am iesit din baie toate hainele Teodorei si ale lui Paul erau insirate intre bucatarie si dormitor. Le-am luat gramada si le-am pus pe pat,si am plecat la gradinita,ca nu aveam timp sa le pun la loc. si de cate ori nu mi-a facut asa. Deci depinde mutl de circumstante. Eu cu socrela aveam altele de furca... Ea sta la casa,si a mai fugit sa arunc ceva la gaini sau la caprita ,lasandu-l pe Paul in casa. O data a uitat ca a pus ibricul pe aragaz pentru cafea ,si nu le pune niciodata cu manaerul inspre aragaz,parca ar vrea intentionat sa il vers, si de doua ori a incuiat-o Paul afara,ca usa e cu butonel de ala de se rasuceste pe interior. A incuiat-o si cand era usa cealalta cu cheie pe interior. Si cum ea e paranoica,avea toate usile incuiate din casa,nici un geam deschis decat cel de la baie,anexele inchise si nu avea cum sa ia scara sa intre pe geamul de la baie... A fost nevoie sa ia scara de la vecina ultima data,ca s-a speriat Paul si nu a mai stiut cum sa descuie usa.

Apropos de Abmariana,ca a pomenit-o Kora , pe ea a intrebat-o cineva daca vrea sa mearga la munte? Ca stiu ca i-a placut data trecuta .

Raluca ai descoperit cauza mirosului din gurita lui Edi ? La ai mei le-a mirosit gurita cand le-au iesit ceva dintisori , cand au avut infectie in gat,si cand au avut viermisor. Si le-a mai mirosit uneori cand nu am putut sa ii spal bine pe dinti seara si au mancat ceva cu carne.

Pinky ba chiar aproape de patru ani incep sa se joace impreuna. Pana atunci se joaca toti in acelasi loc,dar fiecare e cu treaba lui. Abea in jurul varstei de patru ani incep sa se joace impreuna,sa faca jocuri de rol, sa intre in pielea unor personaje si sa se antreneze unii cu altii .

Michella si ai mei tot de cei mai mari erau atrasi.Acum Paul ii cauta pe cei de varsta lui,pentru ca la gradinita sunt toti in 2009 nascuti,deci nu e diferenta mare intre ei . Teodora ii cauta pe cei de varsta lui Paul sau pe cei mici de tot,pe care i ia la pupat si se stramba la ei,repetand intr-una " bebe bebe bebe " ...

Athoshik asa aveam si eu emotii anul trecut . Ba imi mai trecea prin cap si ceva de genul " ce naiba fac eu acolo daca or fi fitoase? Hai ca pe Nanna am vazut-o deja,e de treaba,dar celelalte? " Ba am si facut un nani de vre-o doua ore pana au inceput sa vina si restul,asa ,de teama.

Nana legat de apartament, nu cred ca este nevoie ca nu suntem asa multi . Suntem noi patru , copiii sunt invatati sa doarma si cu noi, avem si patutul pliant daca e nevoie de spatiu... Mai bine la cineva care are copil mai mare ? Ce zici ?

Seidana imi e dor si de tine ,si de Ela !

Oana,Lena nu mai spuenti nimic?

Restul populatiei,unde sunteti?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

Lalli, a fost super la club.am dansat la greu. azi sufar si zac :)) bine ca e Bibi cumintica si ma lasa.
ce de vorbeste Teodora :)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca050 spune:

Neata fetelor. Haideti la o cafea.

Ati fost petrecarete de 8 Martie. Foarte frumos.
Eu am avut liber vineri si i-am scos pe ai mei in oras la o pizza. Insa nu am fost prea inspirata ca l-amluat si pe Edi cu noi care nu a stat lucului o secunda, alerga ca nebunul de colo colo si tipa daca nu vroiam sa-l las. Sunt tare ingrijorata cu acest tipat, clar e alintat, mai ales cand iesim cu bunicii. Cu noi nu face asa insa cu ei e jale, ar fi in stare sa se tavaleasca pe jos insa gasim metode sa-i distragem atentia ca altfel ne facem de ras prin magazine, offf
Acum ca a venit caldura am stat mai mult prin curte, pe strada la copii si cu ocazia asta am sesizat cat este de salbatic dupa iarna asta. Nu m-a lasat sa-l dau jos din bicicleta, sa merg mai departe de ei.....E calr ca avem de lucru cu socializarea.

Ma astepta o saptaman grea cu deplasari prin tara asa ca nu stiu cand o sa mai am timp sa va citesc



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_i spune:

Neata,

Raluca: Al meu a inceput sa fuga cand il duc la locul de joaca in parc. Il pun jos si el fuge cat mai departe de-acolo, pe carari prin parc. S-a salbaticit si el. Rezolvam noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineata !!

Fetelor,nu vi s-au salbaticit copiii , e o faza care trece. Eu incep sa am alergie la cuvantul " alint/at" . Ce intelegeti voi prin acest "alintat" ? Ca eu percep un copil alintat ca fiind un copil caruia i se spune pe un nume de alint,care este iubit si caruia i se arata ca este iubit,este dragalit si pupat tot timpul. Prin cuvantul razgaiat inteleg cam ce descrieti voi in ce ati scris inaintea mea .

Ai mei cer cu hotarare, mai si miorlaie/plang uneori cand nu le iau ceva, dar le explic la infinit de ce nu se poate,si sa indrazneasca vreunul sa imi spuna ca am copiii "alintati" ca il "alint" si eu pe el . Pe mine ma deranejaza la maxim cand eu incerc sa imi linsitesc copilul cand vrea ceva si nu pot/nu vreau sa ii cumpar,si o alta persoana se baga si spune " dar cumpara-i,ce,cat poate sa coste?" ,sau mi se spune sa il linistesc,nu ma doare ca plange ? Ba da ,ma doare, dar eu ce naiba fac acolo,oare nu incerc sa ii explic de ce nu se poate ? Sau poate Paul a mancat deja doua placinte si o a treia nu i-ar face bine, sau mai are trei seturi de 10 masini,si inca un set ar fi prea mult,si nu e treaba altora ce si cum explic eu copilului . Poate daca as face ceva gresit, l-as lua la palme, l-as smuci ,l-as tarai dupa mine, nu stiu,as face ceva ce face rau copilului as accepta sfaturi cu cea mai mare placere. Vai ce m-am intins ! Dragelor ,aveti copii cu personalitate,depinde de voi sa gasiti calea sa treceti peste perioada de tantrumuri,sa le gasiti "baza"si de acolo sa porniti . Daca erau prea linistiti ati fi cautat informatii si v-ati fi speriat ca au ceva de sunt prea linistiti, asa ca ... nu va ramane de facut decat sa va inarmati cu rabdare, rabdare si iar rabdare ,si va trece .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_i spune:

Ba al meu nu e razgaiat. In magazine nu face urat. Alearga pe-acolo, e greu sa te tii dupa el, uneori iese din magazin si da-i si fugi in ce directie vrea el. Dar nu face urat. El stie ce are voie si ce nu. In plus nu il tenteaza lucrurile din magazine. Dar e greu sa decizi tu unde vrei sa mergi ca el o ia la picior in directia dorita cand se gaseste pe jos. Si singura solutie e sa-l iei in brate daca nu iti convine directia. Pentru ca rar il poti intoarce sa mearga in directia dorita de tine.
A, si "in public" se comporta mult mai bine de regula decat acasa cu noi. Daca e singur cu noi mai face si cate o scena. Daca mai e cineva, e ingeras. Nu pentru ca i-am fi aplicat vreodata vreo corectie sau altceva de genul asta pentru ca a facut urat in public. Asa simte el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca050 spune:

Ce pornita esti Lali . Asa mi-a venit mie sa spun alintat insa pot sa-i spun si cum zici tu razgaiat.
Nu face alergie ca fiecare are propriul ei limbaj.
E greu sa-i formezi un caracter cand are atatia iubitori prin jur: bunici, parinti, nasi, strabunici care cand il lasa unul il ia celalalt. Deci e si "razgaiat" cateodata si daca nu-l lasi unde vrea el ori il iei in brate si e ok ori se lasa pe vine si tipa. Si sa nu credeti ca nu-i explic si paraexplic de ce e urat cum face......
cand il mai apuca nebunelile si asta cand deja e obosit si noi inca bantuim prin magazie incerc sa gasesc calea "amiabila" de a iesi din aceasta stare.
Si e adevarat ca are o personalitate foarte puternica, nu te lasa sa-i dai sa mananci,bea apa cu paharul sau cana numai singur, nu te lasa sa-l tii de mana pe strada, se suie unde vrea el desi il dau jos de n ori, ii explic ce si cum, de ce nu e voie, insa pana nu-i distrag atentia cu altceva nici gand sa renunte..... dar asa suntem si noi, parintii, ce pretentii sa am......

Vorbeati de urcatul scarilor zilele trecute, Edi coboara cu spatele de la etaj la parter de la 11 luni iar mai nou vrea sa coboare cu fata, trebuie sa stam cu ochii mari pe el si credeti ca-l lasam sau i-am arat noi cum se face sau nu-i explicam ca se poate lovi? Insa scarile sunt pasiunea lui si vorbim degeaba.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_i spune:

Nici al meu nu se lasa dus de mana. Dar ma ia el de deget si ma duce unde vrea: sa ii deschid o usa, sa il ridic undeva unde nu ajunge, etc Probabil de aia nici nu se lasa dus de mana, ca din punctul lui de vedere implica faptul ca apoi ar trebui sa se supuna el unei cereri din partea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Raluca,Mihaela imi pare rau ca am parut pornita,dar chiar mi se pare ca tot mai multi parinti au impresia ca ai lor copii se nasc santajisti,se nasc sa manance noptile,zilele si banii parintilor, sa faca tantrumuri in magazine si sa se arunce pe jos in mijlocu lstrazii pentru ca ei mai vor in parc. Stiu ca ajuta cand cineva spune "si al meu face la fel cand sunt matusa si unchiul ce ii fac toate poftele prin preajma" ,dar cred eu ca ajuta si mai mult sa intelegem toti termenii . Paul se schimba radical cand apar eu prin preajma,desi eu stau cu gura pe el sa fie respectuos cu cei din jur, sa nu repeada pe nimeni si sa nu raspunda la provocarile celor mai agresivi,de exemplu.Desi eu sunt "aia rea " , cand apar eu prin preajma Paul incepe sa faca mofturi la mancare, sa vrea numai el jucariile, sa o pupe numai el pe Teodora.
Iar la cuvantul in sine nu fac alergie din cauza voastra.Nu stiu daca l-am citit de 30 de ori la grupul nostru,cat il aud in parc, la gradinita,in magazine ...

Imi cer scuze daca v-a deranjat formularea mea,eu doar voiam sa inteleg exact ce vreti sa spuneti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

ziua buna si de la noi!
nanna cand ai timp, imi dai si mie pm sa iti virez avansul. de-abia astept muntele! i-am spus si Teodorei, va imaginati ce fericire pe ea! si cand i-am explicat ca o invoiesc o zi de la scoala, ohoo, ce chestie tare!
marryan, nu ne mai spui nimic?
nici iris nu a mai intrat de mult.
lena?! te asteptam cu noutati despre voi!
vis-a-vis de alintat/razgaiat mie mi se pare ca bariera e una sensibila care mai tine pe de alta parte si de mediu, educatie ... mai multi factori. insa sunt convinsa ca sunt cai de comunicare cu orice copil iar mamele care intra aici la noi tocmai asta cauta, cea mai eficienta modalitate de comunicare cu proprii copilasi.
tuturor!




Mergi la inceput