Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 #7#

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Popi pe ma ia groaza cand plec undeva cu el sa nu inceapa urletul ala de foame ca vine protectia copilului...serios cand urla nu e de joaca
Si cu biberon nu e asa simplu,de ce mai multe ori cand am plecat de acasa si s-a intamplat sa ii fie foame cu sanul l-am pacalit sa si adoarma,pana se face biberonul la incalzitorul de masina deja ma stie tot poporul.
In alta ordine de idei am si eu o problema.Gasca isi rezerva deja vacanta de vara,noi nu mergem cu ei pt ca pana in Grecia cu masina nu am de gand sa car un copil asa mic.In schimb ma intreb unde sa mergem,mie imi place la mare dar nu vreau sa merg la noi la mare,preturi nejustificat de mari pentru ce ofera,la bulgari as vrea dar tot la fel drumul e lung pana la sunny beach sunt vreo 5ore,plus nu prea sunt doritori cu copii sa ne insoteasca pana acolo.
Sa plec cu avionul in Turcia nu stiu daca e ok,si daca se imbolnaveste pe acolo cine se intelege cu aia?Citeam la forumul de FIV ca din toata clinica doar un dr vorbea engleza,nici o asistenta nu stia nimic.
Voi unde mergeti sau unde ati fost cu bebele mic in vacanta pentru cele aflate la al 2lea copil?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Off Doamne ce de puiuti bolnaviori! Alunga Doamne de la noi toate relele si ajuta-i pe puiutii nostri sa creasca mari si sanatosi!

Angelique noi avem aparat de aerosoli de la omron de vreo 3 ani si suntem foare multumiti. E din cel care face zgomot, dar nu ne deranjeaza. Ca si Sebi al Danei si David sta cuminte la zgomote de aspirator, bormasina, etc. Cel de la omron are si piese de schimb (consumabile), nu stiu la celelalte. De maine incepe Baby expo si e posibil sa aiba pe acolo cu pret redus. Eu merg vineri si daca vrei ma uit si iti zic. Pana atunci la noi a functionat o ceapa taiata si pusa langa David, pe care am picurat putin ulei de tea tree si aspiratul nasucului.

Bubu imi pare tare rau ca va chinuiti atat. Nu e deloc ok cu schimbarea laptelui. Nu stiu ce sa zic de formulele HA. Noi folosim humana si nu pot spune ca e genial la gust, dar ai mei l-au mancat bine amandoi. Spuneai de colici. Nicholas are aproape 4 lunite si ar cam trebui sa dispara. Sa nu-l doara de la celelalte mai degraba.
Nicholas sa treaca mai usor peste toate

Cristina si pe Nicholas al tau!

Fetelor ma inspaimanta ce spuneti voi despre scaun cu mucus. David face la 2-3 zile si cu grunji, dar la un moment dat si eu suspectam mucus. L-am lasat in pace si nu am mai vazut nimic dupa.

Nu mai stiu exact care dintre voi primise un pomelnic de medicamente in loc de reteta. Iertati neuronul uituc ! Sunt de acord ca trebuie facut bine copilul dar atatea medicamente parca e prea de tot!

Fetelor va pup si fug ca s-a trezit puiul meu si se supara rau cand ma prinde la calculator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Nici noi nu mrgem in aglomeratie, nu mai zic de magazine, e suficient cat aduc baietii.

Biberon nici nu am incercat, dar mai mult ca sigur nu vrea, iar suzeta am aruncat-o de mult, nu a vrut-o si pace, nu mai insist.

Eu nu tin regim de alaptat, dar nici nu mananc porcarii [tocaturi, mezeluri, branza topita etc,] oricum astea le evit in general, dar mere, pere, portocale, orice cruditate, inclusiv ardei, mananc fara probleme. Am cateva scapari; biscuitii de ex, simt nevoia de fainos dulce.

la fel am slabit destul de mult, cred ca in 2 luni ajung la greutatea de inainte de sarcina. Plus ca la inceputul lui aprilie incep munca, o sa trebuiasca sa fac slalom prin oras sa ajung sa alaptez pe la 10,

Mena, super ca poti alapta in public. Eu tot caut o solutie sa ma acopar, ma gandeam la o esarfa ceva, nu mi-ar placea sa se holbeze toti la mine cand alaptez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camys_2000 spune:

dana, noi de exemplu mergem la Mamaia, am luat doar cazare, o sa mancam la terase, il plimbam si pe bebe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Sunt un car de nervi. Am spalat de dimineata vreo 3 masini cu hainele noastre, ale celor mari, si apoi am pus hailele Corinei. Pana am intins rufele si le-am pus pe cele mici a fost oprita apa si cand i-au dat drumul a venit apa plina de rugina. Am vazut abia cand era masina plina.
Deci toate hainele sunt patate de zici ca le-am tavalit in tarana.
Le-am pus din nou la spalat a 3-a oara, acum si cu innuiere. sper sa iasa la culoare pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Mesajul de mai sus l-am scris azi dimineata, dar am avut o eroare la trimitere si am vazut-o abia acum. Bine ca nu mi-a trebuit o saptamana sa vad.

Cu mersul in aglomeratie si noi incercam sa evitam, pe cat posibil, dar nu am facut din asta o interdictie. Si cu Sara si cu David am iesit la supermarket sau oriunde am avut treaba, cata vreme ei au fost sanatosi, si nu am patit cu nici unul nimic. Eu cred ca atata timp cat nu ii stranuta cineva in fata si spatiul in care mergi e suficient de mare/ aerisit nu e un risc atat de mare de contaminare, oricum nu atat de mare ca transportul zilnic facut de Sara. Apropos de asta, eu merg cu David la gradi sa o luam pe Sara ca nu am alta alternativa, asa ca pt noi mall-urile sunt chiar super safe, fata de asta. Nu zic neaparat ca e cea mai buna alternativa, dar cumva trebuie sa ii si calim pe copii.

La noi alaptatul vs. biberon nu ridica probleme. Sarei i-am dat pana la 3 luni suplimentul cu seringa de teama sa nu refuze sanul dupa. David nu a vrut seringa, asa ca lui i-am dat bibe de la 2 sapt. Mananca si de la san si din bibe fara probleme, asa ca sunt norocoasa din puntul asta de vedere.
La noi regula este ca intotdeauna cand suntem impreuna intai papa la san, si abia apoi bibe. Doar daca nu sunt eu acasa papa doar bibe. Asa se face ca alaptez cam oriunde fara mare sfiala. Unii se uita ciudat (am patit-o chiar in Herastrau duminica), dar le trece repede. Evident ca nu ma bag in sufletul forfotei sa ma vada toata lumea, caut locuri mai retrase, dar nu ma deranjeaza daca trece cineva pe langa mine. Am insa intotdeauna grija sa imi iau camasa cu nasturi ca sa imi fie cat de cat usor si sa nu ma dezbrac toata.

Popico, cand povestesti de Mara si cum stai cu ochii pe ceas, parca ma vad pe mine la Sara. Acum sunt mult mai reaxata si incec sa iau lucrurile cum vin. Cand vrea sa manance ne asezam si mancam, cand vrea sa doarma, doarme ... Sa va traiasca micuta crestina!

Poate vi se pare agasant ca tot povestesc despre Sara, desi aici e odiseea lui David, insa pt mine e un punct de pornire si ma ajuta sa exeplific cu proprii mei copii cat de diferiti pot fi intre ei, chiar frati fiind. Asa ca va rog sa nu dati cu rosii.

Mena ce mai face delfinasul tau? Ati terminat tratamentul?

Dana ziceai de incalzitorul de la masina. Noi procedam altfel, mai ales ca nici nu avem incalzitor . Iau de acasa biberoanele in care am deja dozat laptele praf si separat in termos apa calda, si ii fac laptele exact inainte de masa. In felul asta nu depind nici de cele 3 ore parca dupa care producatorii de LP spun ca ar trebui aruncat ca nu mai e bun.
Iar cu concediul, e un intreg taraboi. Nu sfatuiesc pe nimeni sa plece cu copilul si cu alte cupluri care nu au copii, mai ales daca voi sunteti singurii cu copil din grup. Noi am incercat acum 2 ani, cand Sara era destul de mare, si a fost f greu, mai ales pt mine, pt ca nu puteam sa fac nimic, si eram tot timpul in defajaz cu programul. Si asta in conditiile in care Sara e un copil f flexibil si putin pretentios.
Noi ne gandim sa mergem in Bg. Am fost acum 5 ani in Albena, cand eram insarcinata cu Sara si a fost totul f ok. Pana acolo ar fi maxim 6 ore de mers, cu tot cu pauze, pe autostrada pana la Constanta si apoi pe litoral. In felul asta suntem si relativ aproape de tara pt eventuale urgente medicale, doamne fereste! Ai mei dorm dus amandoi in masina, asa ca din punctul asta de vedere nu sunt probleme. Daca descoperiti intre timp ca piticii sunt pretentiosi la mersul cu masina, o varianta e drumul e noapte, cad ei dorm si nu ii deranjeaza.

M-am intins ca o placinta. Va pup ca trebuie sa hranesc piticul mic si apoi sa mergem sa luam surioara de la gradi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

mami eu inghiteam asa repede o lingurita cu miere cu ghimbirul ras si zeama de lamie apoi beam apa. Sa beau un pahar de ghimbir cu apa si lamaie nu cred ca as reusi...mai usor mi se pare asa...cu lingurita.

Popi daca nu mananci deloc legume crude sau fructe nu ai problme cu hemoroizii? Eu mananc (si alaptez exclusiv) si tot am probleme...
Eu miercurea o las pe Nadia acasa cu tati si plec cu Vladut 2 ore la muzica. Pana acum nu m-a sunat tati disperat .
La cumparaturi am iesit cu Nadia de cand avea 3 saptamani...crocobauri poate aduce oricum V acasa, am zis sa-i mai cautam si noi

Cand V a inceput sa mearga de-a busilea noi am desfiintat si masuta din sufragerie...colturile alea mi s-au parut prea periculoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Popi, si eu sunt o mama denaturata care si-a scos copilul la supermarket si pe unde am mai avut treaba de cand avea o luna.
Si nu doar atat, dar nici n-am tinut niciodata niciun fel de regim de alaptat . Mananc orice imi trece prin cap (bine, nu hamburgeri, cremvursti, mezeluri, chestii nesanatoase pe care oricum incerc sa le evit) si n-am avut probleme pana acum.
Am vrut sa abordez un stil foarte relaxat si sa calesc copilul de mic. Si sincer, taica-su a fost mai mult racit decat sanatos de cand s-a nascut ea, asa ca obisnuiam ca seara sa iesim la mall ca sa nu stea in casa cu el sa raceasca :))
Din fericire n-am avut nicio problema pana acum. E un copil sanatos.

Fetelor care puteti alapta in public, va invidiez. Eu nu pot neam. Si e complicat tare, ca daca o apuca foamea ori trebuie sa fim undeva unde exista o camera de alaptat, ori sa ma intorc repede la masina unde avem geamuri fumurii si ma pot desfasura. Ori luam biberonul cu lapte dupa noi, dar stau mereu cu stres sa nu treaca prea mult timp si sa-i dau lapte stricat. Offf... tare greu e cand iti complici singur existenta :))

Iar acasa am mai lasat-o cu taica-su si biberonul cu lapte muls si am mai plecat sa-mi clatesc ochii si creierul. Din fericire nu refuza biberonul, dar nu stiu cum face taica-su ca mereu reuseste sa-i distraga atentia suficient de mult pana ma intorc eu. Dar cum ma vede si ma simte, instant incepe sa planga de foame. Cred ca e de la mirosul de lapte

Mami de strumf Ema (14.12.12)
www.facebook.com/VandaDesigns" target="_blank">Creatiile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Si ca sa vedeti cat de tuta sunt, duminica seara au venit niste prieteni in vizita cu fetita lor de 2 ani si jumatate. Iar eu ghiciti ce lasasem imprastiat pe masa mea de lucru... Bijuterii si tot felul de margelute pe care ma apucasem sa le impachetez ca sa le trimit prin curier. Mda... exact ce-i trebuie unui copil de 2 ani.. multe bilute colorate, tocmai bune de indesat pe gat. :))

Mami de strumf Ema (14.12.12)
www.facebook.com/VandaDesigns" target="_blank">Creatiile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyaoliang spune:

Hello
Eu nu sunt prea bine, nu dau de pediatra de aici, am reusit sa vb cu un dr in Ro..mi-a spus ca nu ar trebui sa faca kk asa des la aproape 4 luni...si sa-i dau Linex sau ceva sa-i tina burtica, mucilagiu de orez si un probiotic.
Am ceva ce cred ca e probiotic in casa-LActo-B, mi l-a dat dr de aici cand am mai avut probleme cu diareea (dar eu nici nu stiu, practic, cum trebuie sa arate scaunul normal, caci el de la inceput are scaune dese si moi...)
I-am dat inainte de masa de seara Lacto-B si cateva lingurite de mucilagiu.
A zis ca leucocitele alea sunt prea putine sa indice o infectie, probabil au iesit pt. ce e inflamat colonul.
Sa am grija ce mananc...of, pai daca eu n-am avut grija, chiar nu stiu ce sa mai mananc sa nu-i fac rau..oricum nu mai am pofta de mancare de cand cu kk cu probleme...mi-e sa nu pierd laptele...sunt atat de suparata...chiar nu mai stiam la cine sa apelez, cand am vazut ca dr nu raspunde la tel. Spitalul e ft aproape de noi, dar sunt atatia copii bolnaviori acolo ca mi-e teama sa nu fac mai rau daca-l duc, si daca nu dau de niciun dr care vb engleza...daca daca daca...
In plus, la cat se tot foieste el si sta pe burtica si isi baga manutele in gura am observat in kk un firicel de par de-al lui, apoi chiar si doua..le inghite...Asistenta mi-a zis sa-l tund...

Noi l-am dus in mall cand a facut 1 luna...chiar nu am unde sa ies cu el altundeva! Pe strada e mizerieeee si circulatie si poluare, de abia ajungem in parc. In plus, de cateva zile s-a incalzit mai tare decat era, sunt 35 de grade de dimineata pana seara...Seara se mai racoreste, dar aici se intuneca la ora 18 indiferent de anotimp, iar pe intuneric ies liliecii si sobolaneii si sunt tantari...n-am cum sa-l scot...Raman doar mall-urile care sunt super curate si luxoase si aerisite, in care pe langa fiecare toaleta e si camera de alaptat (separat de toaleta, ft ft curate si spatioase), cu fotolii de piele si masa de infasat (intr-un mall era chiar un dulapior cu servetele, crema de fundulet etc.,). Am alaptat insa si in public, cu o chestie speciala deasupra...ne-am cam chinuit, dar a fost ok. O data l-am alaptat in taxi pt. ca era un trafic infernal si ii era super foame...am pus aia si i-am dat sa pape, ce era sa fac?

Hai ca v-am lamurit...Ideea e ca vreau acasaaaaaaa!

Mergi la inceput