Earth balance coconut spread in aluaturi?
Despre asta vorbesc (daca stie cineva din SUA sau Canada):
http://www.madejustright.com/wp-content/uploads/2013/02/1g16.jpeg
As vrea sa o folosesc candva in aluat de cornulete, tarte, etc. in loc de margarina.
Se comporta la fel? Apoi pastrez aceeasi cantitate ca si la margarina?
Raspunsuri
msl1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ML Despre asta vorbesc (daca stie cineva din SUA sau Canada): http://www.madejustright.com/wp-content/uploads/2013/02/1g16.jpeg As vrea sa o folosesc candva in aluat de cornulete, tarte, etc. in loc de margarina. Se comporta la fel? Apoi pastrez aceeasi cantitate ca si la margarina? www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628040874089/" target="_blank">Copilaria, o data-n viata... (foto) www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628085332016/" target="_blank"> Un fluture (de noapte) pe zi si alte (tot foto) |
Nu am vazut pe aici din ala; eu cred ca se comporta exact ca orice alta "grasime" de pus in aluaturi, margarina, uleri unt etc; grasimea e grasime nu conteteaza de unde provine...cred eu.
mai demult citisem ca uleiul/grasimea de cocos si palmier nu ar fi chiar sanatoase ca fac ca grasimile rele din singe sa creasca, acum nu stiu cit de adevarat era articolul respecitv, pe internet poti sa citesti tot felul....
pt aluaturi e foarte bun uleiul mie imi iasa excellent prajiturile cu aluat cu ulei(de floarea soarelui)(cele gen brinzoaice, cuiburi etc)
ML spune:
Scuze, am fost plecati.
Deocamdata stau bine cu grasimile fie bune fie rele :); credeam ca este sanatos, dar voi mai citi.
Si eu fac uneori aluat de tarta (sarata) cu ulei (de samburi de struguri sau de masline), dar pentru ca nu pun faina de grau iese sfaramicios. Trageam nadejde ca daca uleiul e oarecum... teapan eventualele cornulete s-ar lega (de ex. daca in loc de ulei pun unt la tarta se modeleaza binisor nu se rupe).