Piersicute de iulie august (34)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorenaflore spune:

Neata!
Multumim Muraturica pt cafeluta, ffff buna! Eu nici acum nu am baut cafea...,,

Da, Ioana dupa varsta corectata ne orientam, adica in cazul nostru 31saptamani. Urmatorul salt e la 37 sapt, dar zbuciumul incepe mai devreme de pe la 33 de sapt, odata ajunsa la 37 de sapt, hopul e trecut. In documentul de la saltul de 26 sapt, gasesti la sfarsit si fazele intermediare. Tot in mailul comun gasesti documentul scanat de Ana.

Porumbita, blogul tipei e ok din punctul meu de vedere, putine chesti la care am strambat din nas, dar bineinteles pe stilul atotcunoscatorului "doar asa e bine".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

Neata! Va dau si eu o cafea, nu am mai dat de mult.

Ioana, saltul urmator e in sapt 37, cel precedent a fost 26. Acum sunteti intr-o perioada linistita dpdv al wonder weekului, dar va incepe agitatia peste cateva sapt. De data asta nu mai stiu cand a fost punctul culminant la V, parca sapt 34-35. Citeste despre 37.

Asteptam vestile bune.

Va povestesc pe scurt si aici: i-am facut analize lui V, are un inceput de anemie si alergie la proteina laptelui de vaca. Am intors subiectul pe toate partile pe fb, am concluzionat ca important e ce facem de acum incolo. Sapt viitoare ne vedem cu pediatra si hotaram exact.

Stiti desigur asta, dar chiar nu e de glumit cu alergiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Intrebare intrebatoare: voi le dati gris cu lapte sau orez cu lapte? Si daca da, le faceti cu lapte de vaca sau formula? Adica nici nu stiu daca formula se poate fierbe.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letitzias spune:

Neata si de la noi.
Muraturica merci de cafea,o bem si noi in curand.
Ana,sa ne tii la curent cu alergia lui Vlad si sfaturile pediatrului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

ana, imi pare f rau pt vestile mai putin bune. cu anemia cred ca e mai simplu, in sensul ca ai mei, fiind prematuri, s-au nascut cu ea, iar la eric a fost chiar accentuata. de cateva luni a disparut anemia, dar au facut f mult timp tratament cu fier plus vitamina c.
insa cu alergia aia cred ca e mai complicat decat cu anemia. daca ai dispozitie, te rog tine-ne la curent cu ce ai decis cu pediatra sa faceti in continuare.
ioana, asteptam sa ne povestesti despre job.

legat de blogul tipei, o fi ok articolul ala, dar mie personal nu imi place deloc tonul cu care l-a scris. denota mai multe, dar nu am sa comentez.
concret, n-am inteles insa care-i problema cu leucoplastul pus pe buric, de ce zice ea ca nu rezolva nimic. la mine a rezolvat, in sensul ca marc a avut hernie ombilicala destul de nasoala si la sfatul unui chirurg, sotul facea un pliu in fiecare seara la buric si il prindea cu leucoplast. si uite asa, cu leucoplastul, in vreo 6 saptamani, s-a rezolvat hernia omblicala. si nu a mai ajuns copilul la cutit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pusi spune:

Buna dimineata di de la noi.

Muraturica, eu pt. Sara am incercat 2 variante de gris: cel clasic, fiert in lapte, si de la Topfer (o combinatie intre gris din grau si faina de orez) care se poate face ori cu lapte de vacuta, ori cu formula. Il prefera pe primul, cel clasic. Oricum, alternez cu cele 2 variante.

In dimineata aceasta am mancat un mix de biscuite cu cereale integrale inmuiat in lapte si amestecat cu banana. I-a placut fff.mult.

Eu mamaliga o fierb pana se desprinde de pe oala ( irca 10-15 minute), si o pregatesc din faina de malai.





Mami de Sara Ioana (21.07.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

Balanta, tonul nu m-a deranjat asa tare pt ca mi-am imaginat contextul pediatrului/mamei care se loveste zilnic de mituri, pana i-au iesit pe ochi ca sa zic asa :). E ca acum cand mie imi vine sa zic "Nu le dati bebelusilor lapte de vaca prea devreme!!!". Nu ca eu i-as fi dat si am patit-o, dar pur si simplu zilele astea numai asta am avut in minte.

Va tin la curent, sigur. Am primit mai demult si o recomandare spre un medic de nutritie, cred ca e momentul sa o vad si pe ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letitzias spune:

Balanta,legat de blogul tipei,sunt de acord cu tine.
Eu nu sunt de acord ca e impotriva novocalminului.cand bb face febra mare decat sa astept alte produse sa-si faca mai greu efectul,prefer sa-i scad rapid cu el.Toti pediatri sunt de acord ca novocalminul scade cel mai bine febra si sa fim seriosi nu-l folosim decat ocazional.
Stiu,scadem febra si cu impachetari cu apa ,dar cand mi-a facut 39 i-am bagat in somn un supozitor si gata,nu l-am trezit sa-i dau sirop,etc.
E ok tipa,imi place la multe lucruri,dar e destul de tanara,de f curand specialist,pana de curand rezident.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letitzias spune:

Ana,eu stiu de la cineva ca laptele de capra nu mai creaza problemela astea.
Porumbita,tu ai mai multa experienta,spune-ne daca e asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IIuli spune:

Neata,

Muraturica, multumim de cafea. Eu am baut deja 2.

Ana, si eu sunt interesata de alergiile&planul de actiune. Pt alergia la proteina lptelui ati facut analiza alfa&beta sau pe cea simpla? S-a si manifestat in vreun fel? Cum? Noua nu ne-a iesit in analize alergia la lapte, dar am incercat lapte praf normal, iaurt, branzavaca si la toate a facut bube.

Apropo, a fost vreuna dintr voi la un medic alergolog? Laura, tu parca spuneai ca o sa mergi. Daca imi puteti recomanda pe cineva, va rog, cred c si la noi e cazul sa vedem cum sa procedam in continuare. Pe testate, M. e alergic la oua, proteina vaca, carne pui, banana, cartof dulce..

Muraturica, pt varietatea meniului iti recomand in perioada asta leguminoase uscate: mazare, linte, naut. http://www.viaverde.ro/pastaioase.html. Sunt foarte bune pt bb. Eu doar ce le-am introdus.
Diferenta dintre malai si faina de porumb e procesarea si rezultatul final: malaiul e cel cu consistenta mai mare, ca grisul, faina arata ca cea de grau, doar ca e galbena . Din faina de porumb ies clatite foarte bune, dar nu va mai dau retete, ca nu stiu sa le explic .

Mergi la inceput