Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti(61)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

buna seara gemenistele!


Alexa_H pt mancarimi (am avut si eu!! gruaznic) ia de la farmacie solutie mentolata cu eucalipt.
Vergeturile dc apar in timpu sarcinii sunt si dupa..eventual se estompeaza putin. Dc nu aveti acu nici ca mai apar dupa, va puteti considera fericite.

ancamonica nu e ok deloc cu picioarele, poti da in preeclampsie. Ii zici la dr neaparat si pana ajungi la control sa stai cat mai mult intinsa, pozitionand picioarele mai sus pe o perna. Si eu am avut de elefant, ajunsesem sa merg la ctrl la dr cu bocancii lu sotu 42 la nr!!

Salmida welcome! hai ca mai ai putin! cum o sa ii cheme?Vad ca esti din Suedia. Te naste natural?

Despre noi- puficele se pare ca incet incet capata coraj si isi dau drumu singurele! ne jucam de-a aruncatu beibului de la unu la altu,,chestie tare amuzanta pt ele!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Multumesc, Ana! Asemeni si tie!
Aici si la bulgarasi citesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Citat:
citat din mesajul lui sugubina

buna seara gemenistele!


Salmida welcome! hai ca mai ai putin! cum o sa ii cheme?Vad ca esti din Suedia. Te naste natural?

Despre noi- puficele se pare ca incet incet capata coraj si isi dau drumu singurele! ne jucam de-a aruncatu beibului de la unu la altu,,chestie tare amuzanta pt ele!

Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010

Blogul Puficelor-aventuri din gemenie


Buna, Sugubina! De la inceputul sarcinii urmaresc Puficele.

Numele inca nu sunt alese. Avem noi o listuta, dar nu ne-am decis. Numele de baiat ni se pare cel mai greu de ales.

Inca nu stiu cum nasc. Aici cezariana se face din motive medicale. Buburuzele insa sunt miscatoare si ne tin in suspans. Dupa ce au stat de la inceput multe luni de-a doua, erau acum 2 sapt amandoua cu capul in sus, iar azi erau cumva pe diagonala, amandoua cu capul in dreapta. La urmatorul control se decide deci cum nasc. Se pare ca dupa sapt 36 nu mai e spatiu si nici timp de prea multe giumbushlucuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariadan spune:

Buna.
Am vazut ca se vorbea de kg. si vergeturi si nu ma pot abtine. Am pornit in sarcina de la 69 kg, am ajuns la 105 (cu o saptamana inaite de nastere). Acum, la un an (si cateva zile) de la nastere am 62 kg. Nu as avea de ce sa ma plang, doar ca mi-a ramas un ^sort abdominal^.....dezgustator, atata piele care atarna peste cezariana, mi se pare oribil.
Ca sa nu mai spun ca in ziua in care m-am dezumflat, dupa nastere, m-am umplut de vergeturi pe picioare, dar astora nu mai am ce sa le fac. culmea ca pe burta nu am decat cateva, orizontale, foarte putin vizibile, dar picioarele..................
de pe la 30 saptamani picioarele imi erau ca butucii, de sus pana jos, cand voiam sa ma imbrac cu pantalonii, simteam ca nu mai pot sa le indoi. Orricum, eu de pe la 28 s, nu am mai iesit pe distante lungi, iar de la 32 s nu mai iesit decat cu masina, foarte putin - strictul necesar.

Acum ce sa spun, casa este plina de fericire, de galagia si rasetele copiilor, parca am uitat de tot ce a fost pana la ei.

Am vazut ca se mai vorbea de dopul gelatinos, eu am nascut la doua saptamani dupa ce l-am eliminat.


Off-topic - Acum vreau sa fac abdominoplastie si nu stiu incotro sa apuc, la un pret cat de cat ok. Am cautat pe net postati mai recente, dar nu am gasit nimic de aceea creau sa va rog daca aveti vreo sugestie, stiti pe cineva care a facut, etc, va rog sa imi spuneti pe PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Buna dimineata,
V-am citit, vad ca tot despre kg vorbiti.... Asa ca va intreb daca s-a intamplat pe dos vreuneia.... Eu sunt in saptamana 9 si nu reusesc sa pun un gram....desi mananc dar mi-e rau, nu vomit, dar si apa mi se pare ca are alt gust....Din contra, de cand am ramas insarcinata de la 68 am slabit la 66 si nici pe alea nu reusesc sa le mentin.... Sper sa nu fie ceva in neregula...Iau vitamine in fiecare zi...

Oricum daca totul merge bine cu bebeii stiu ca spre ultima parte si daca nu iei multe kg te umfliiiiiiii.... Eu am nascut vara, desi la 37 de saptamani, dar deja cum ieseam la control veneam cu doua gogosici inapoi, purtam doar slapi....Umflatul asta nu e un semn bun la nimeni si eu am nascut mai devreme din cauza proastei circulatii a sangelui.....

Din pacate tot vara ma nimereste si acum, cele care au nascut vara stiu ce zic..... Da, trec toate, bebeii sa fie sanatosi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

alexa eu am avut super anemie.....hemoleucograma mi a iesit super prost toata sarcina
hemoglobina era undeva la 8.8

am ramas cu o juma de nr mai mult la picior


mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

colacei de inot pentru bebelusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viss spune:

-mirelasuper anemie este sub 8nu ai avut asa rau,eu am fost sub 8.
-fetelor, nu va impacientati-anemia in sarcina e absolut la ordinea zilei, fatul are necesar crescut ptr crestere,va dati seama ca de la zero grame ajunge sa-si miize greutatea?si de unde sa ia si el?de la mama normal! binenteles ca e foarte bine sa ne suplimentam si noi/voi ca gravide cu cele necesare alimentatie dar si preparate Fe ptr ca ceea ce absorbim din alimnetatie o parte ramane, una se elimina, si ce ramane nu e suficient, dar cu toate astea un deficit va ramne mereu, dar atat timp cat e peste 8 e ok, treb avut in vedere in timpul nasterii datorita pierderii de sange intraoperatorii sa nu se accentueze, si medicul sa fie pregatit cu sange de acelas grup de sange si Rh ca voi, dar doar dc valoarea e in jur de 8..
-avand in vedere ca gemenistele au 2 fomisti la activ-anemia nu e de mirare.a mea s-a reglat la valoarea normala >12,la 8 luni dupa nastere..incet-incet..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CAMELIA28 spune:

Hello,

eu am luat in sarcina 25 kg si am ramas doar cu 6+ 2 cat am luat in timpul alaptarii, vergeturi nu am deloc , pt ca am pielea f uscata de fel m-am uns toata sarcina cu crema+ulei de migdale de la aboca seara.
de pe la 25 saptamani m-am umflat si eu, tensiunea buna, dar trebuia urmarita, am mancat nesarat vreo 2 luni dar degeaba.In rest am mancat orice si am stat in pat din primul trimestru, chiar nu mi-a pasat de kg, vorba lu' VISS : cand am vazut ca mi-a pus Dumnezeu mana in cap!!! ... Acuma lumea zice ca-mi sta bina asa mai plinuta (mi-e nu-mi place, mi-a placut mereu sa fiu slaba) , dar cel mai tare ma enerveaza celulita!! Aspectul asta urat al pielii e mai greu de suportat decat kg, oricum nu mai am timp sa ma uit in oglinda, asa ca mergem inainte, sanatosi sa fim!

Eu am avut anemie toata sarcina , am bobinat toate formele de fer , doar Tot'hema fiole (se dadeau si gratuit la gravide) m-a ajutat, luat cu vit C (Upsavit ca e concentrat si iefitin) plus Captafer vreo 2 luni.

Sugubina, imi plac scutecele baby love, pacat ca nu avem DM in zona, am luat 200 de buc , o oferta + un pachet normal, dar nu-mi ajung inca o luna cand primesc altii pt ca baietii fac caca putin si des de cand cu diversificarea. Multumesc de pont!

2apples, Monas, ce mai fac colegele mele de suferinta? Cum mai dorm copiii noaptea? la mine s-a mai linistit Luca, dar a inceput Marc, nu se pune ca e marait de la febra si muci .

Imi propusesem sa le introduc carnita saptamana asta (de curcan crescut de bunica mea ) si sa incerc sa-i trec de pe formula HA pe formula simpla (ca sa vad daca pot sa le dau mai tarziu branzica fara sa am surprize si plus ca formula HA e mult mai scumpa si iarna e mai greu cu banutii) , insa mai amanam putin pt ca Marc e fornait, a avut 2 zile febra si azi il ducem la dr sa aflam exact ce are, eu banuiesc ca ii ies dintii , in combinatie cu mucii a iesit nasol.

Intrebare: voi cum ati inceput sa le dati legumele? Supica cu biberonul sau un pireut mai subtire cu lingurita? M-am contrazis puternic cu cineva pe tema asta .

Mami de taurasi gemenasi Luca si Marc -11 mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Buna mamici!
Camelia: eu am incercat la vremea respectiva supa (adica apa in care au fiert legumele) cu biberonul insa nu am avut succes deloc. Apoi am pasat legumele fierte, am pus putin din supa si le-am dat cu lingurita. Am ajuns ziua nu mai vor deloc la biebron lapte, numai noaptea. In rest,,,dupa vreo doua trei nopti mai bune (adica trezit numai de doua trei ori pe nopate), de doua nopti incoace e jale mare. Se trezesc plangand noapte si nu de foame , ca maninca doar putin lapte..se trezesc din ora in ora...nu mai stiu ce s ama fac. I-am pipait in gura dar nu au gingiutele inflamate...Deci acum amandoi plang.Nu stiu.
Va pupez pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmammarutza spune:

ALEXA H, eu am avut probleme cu Fe in sarcina de la inceput. Am luat in permanenta vitamine (Ladeevit si Femibion), iar Ferretab am luat o scurta perioada de timp pentru ca ma constipa groaznic. Copiii nu au avut insa probleme serioase cu anemia, un pic doar. S-a reglat insa intr-o luna cu picaturi de Fe.
Eu am pierdut mult sange in timpul operatiei (din cauza prelevarii celulelor stem), am avut hemoglobina 6,5, iar dupa nastere am facut nici nu mai stiu cate perfuzii cu Venofer. S-a pus la un moment dat problema unei transfuzii pentru ca facusem febra (si nu era febra laptelui) care nu scadea nicicum. Infectie nu aveam, nu erau alte probleme, in afara anemiei, care facea sa creasca febra in fiecare zi. O tineam sub control cu Algocalmin intravenos. Insa odata ajunsa acasa, odata ridicata hemoglobina, am scapat si de febra.
Deci cu Fe nu e de gluma, mai ales daca pierzi mult sange la nastere.

AMARYO9, nu te stresa cu kg! O sa "vina" ele, fii linistita! Eu in primele 9 sapt. am pus 5 kg. M-am speriat f. tare, ca am zic ca daca asa pornesc, la sfarsit o sa ajung la 150 kg. Odata cu aparitia greturilor (intre sapt.10-14), am dat jos cele 5 kg rapid. Deci de-abia cu sapt. 15, am inceput sa ma ingras .

Va pup si aveti grija de comori, fie ele in burtici, fie ele deja "afara" :)!


Mergi la inceput