Sezatoarea canadiana (220)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Cu gatitul, m-am hotarat sa facem frigarui in cuptor in we.
Cica la 375 grade, pe Broil, va anunt cum vor iesi.

Eu fac 4 boite à lunch in fiecare dimineata, si de asta imi trebuie organizare.
In general, ce mancam seara, avem a-2-a zi la pachet.

Si obligatoriu, o seara pe sapt. avem paste si in alta supa /ciorba. Asta au decis copiii.

O zi buna,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaNews spune:

Citat:
citat din mesajul lui cge

Cu gatitul, m-am hotarat sa facem frigarui in cuptor in we.
Cica la 375 grade, pe Broil, va anunt cum vor iesi.

Eu fac 4 boite à lunch in fiecare dimineata, si de asta imi trebuie organizare.
In general, ce mancam seara, avem a-2-a zi la pachet.

Si obligatoriu, o seara pe sapt. avem paste si in alta supa /ciorba. Asta au decis copiii.

O zi buna,

Cristina,
mama lui Victor si a Ancai


Cristina, eu fac totul la broiler. Cartofi, chiftele, aripioare de pui, shrimps. Aseara am facut niste conopida, dupa ce am lasat-o la steamer vreo 10 minute, am pus-o in tava, stropita cu ulei si condimente. A stat vreo 30 de minute pe Low, dar am intors-o la fiecare 10 minute. Am facut shish taouk, tot la broiler, dar nu am pus carnea pe bete, am pus-o direct in tava si am intors-o dupa vreo 15 minute. Cred ca o sa-ti iasa mai bine daca o pui pe bete si o suspenzi de marginile tavii.
Dar la mine nu merg amandoua, adica si cuptorul si broiler-ul. Adica ori merge cuptorul la 375, ori broiler-ul care are low sau high.
Eu am invatat de la Maru , a scris ea o data despre broiler, si de atunci am tot experimentat.
Mi-e foame, lunch time !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

da mai multe detalii pls.

ca eu nu-mi imaginez cum se poate face asa ceva si nici nu m-am prins inca cu ce sa mananca partea aceea de buton de aragaz care spune broil.

da' piticii ma bat la cap cu frigarui.

asa ca te rog, pas cu pas, ca la copilul de gradi :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Simmo, ziceai de matilda ...asa e, am uitat ca admiterea a fost in octombrie/noiembrie, cind era deja in clasa a sasea plodul.

eu am scapat de lunchul plodului; e extrem de incintat sa aiba bani in buzunar, sa aleaga meniu, ar fi in stare s amurdareasca intentionat vase si sa sifoneze haine, numai sa-i dau de lucru si sa mai cistige un ban de cosonerii; noroc ca stiu ca la lunch le prepara mincare calda si au niste norme de sanatate de respectat acolo (cu exceptie vineri cind au ba pizza ba burgeri)
eu pun mereu un sandwich si salate pentru mine, sau legume in cutie, fructe cu kg.

ati fost careva la Village de Neige, in parc Jacques Cartier?



http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Imi omoram timpul pe net in timpp ce faceam ceva updateuri la calculator si-mi zic "ia sa merg pe sezatoare" ....woow, felicitari ptr resuscitare. va iubesc....
Dar acum s-au terminat updateurile si nu mai pot sta, am citit tot si revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonna

Donia, si mie mi-a placut la 1000 de Insule :) Am fost 30 de familii. Sincer, m-as mai duce :)


Si eu! :)
Mergem la Iberostar Daiquiri in Cayo Guillermo, am fost acolo si anul trecut si ne-a placut tare mult. O tineam minte pe DanaP spunand ca lantul Iberostar e bun si nu ne-a dezamagit.

Cine e Matilda?
Si despre ce alge e vorba?
Recunosc ca fac imediat 9 ani de Canada (OMG!) si inca nu stiu la ce foloseste butonul ala de broiler.
Frigaruile suna interesant, sunt si eu curioasa cum se fac.
Si eu sunt in pana de idei cu cina, ultima oara cand am gatit (acum 2 zile ) am facut stir fry cu pui, rapid si bun, si copiii il mananca foarte bine. Azi o sa avem take out de mancare chinezeasca, asta-i tot ce mi-a venit in cap.
Am mare noroc ca mai incepe si copila sa aiba idei de gatit si acum cateva zile a facut ea o fasole cu carnati... un deliciu!

Daiopri, scriai ca nu stii cum ne descurcam cu 3 limbi. Adevarul e ca o perioada una din limbi cade pe locul... sapte. La junior acum romana e foarte slaba, insa stiu din experienta cu fetita ca o sa-si revina. Ea a facut mare progres cu romana dupa ce a invatat franceza.
Si de altfel ieri am fost foarte surprinsa sa il vad cat de usor i-a fost sa citeasca romaneste. Asteptam sa intram la inot si i-am facut un 'joc' (el asa stie, ca e joc:)) de citit. Am scris cuvinte in romana care rimau si l-am ajutat doar cu cate o litera sau un grup de litere pe ici, pe colo. Bine, la 'mama' si 'tata' nu am fost surprinsa, ca sunt chiar foarte simple, dar la 'soare' si 'floare' am fost impresionata. Ca el de abia invata sa citeasca in franceza (la scoala) si engleza (acasa, ca la scoala nu fac deloc engleza anul asta). Dar putina lui experienta in ale cititului l-a ajutat si cu romana.
Deci sunt increzatoare ca o s-o scoatem cumva la capat cu toate limbile astea, mai mult sau mai putin straine :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Bravo, Maru, si eu is curioasa cum faci, cred ca iti trebuie multa vointa, dar si timp, cum faci tu cu doi cophii? Mai zi-ne, tot asa te pastrezi cu kg? Poate ma ambitionez si eu sa mai dau jos vreo 3, 4 kg.
Si eu am pb. cu boatele de lunch, s-a cam terminat cu x feluri de mancare la Craciun si Anul nou, cand aveai de unde alege, nici idei nu mai am, asa ca gatesc cate ceva pe ultima suta de metri, de nevoie, ca trebuie sa fac ceva.
De mers in sud si eu as merge la incalzit oasele, daca gasiti ceva oferte, puteti sa le postati, va rog?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Donia, e super hotelul. Am fost si noi acum 3-4 ani, si a fost cea mai frumoasa vacanta a noastra in sud.
Vacanta placuta !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donia

Mergem la Iberostar Daiquiri in Cayo Guillermo, am fost acolo si anul trecut si ne-a placut tare mult. O tineam minte pe DanaP spunand ca lantul Iberostar e bun si nu ne-a dezamagit.

Cine e Matilda?
Si despre ce alge e vorba?
Recunosc ca fac imediat 9 ani de Canada (OMG!) si inca nu stiu la ce foloseste butonul ala de broiler.


O, am auzit de hotelul ala de la niste prieteni care numai acolo merg. Dar cind am vrut sa mer acolo l-au considerat pe Radu adult si nu m-au lasat intr-o singura camera 3 adulti + o Catrina... Si stiu ca si prietenii mei ziceau ca au trecut copilul mic in camera cu prietenii care aveau copil sub 12 sau 13 ani ca sa poata merge...
Noi am fost in august trecut pe Riv Maya la un Iberostar si a batut tot ce mai vazusem...

Alge prajite, eu le-am gasit la Costco pt prima data in dec, Aqai zicea ca ei le folosesc ca si gustari, deduc ca se gasesc si altundeva... da' nu-s unde le cumpara ea acolo la dvs :)

Matilda e... o stare. Aia cind uiti f. mult, din ceva banc spus pe forum de mQQm acum o suta de ani, cred ca inca si Irina scria, in care doua babe se duc la a treia, Matilda, unde Matilda le da cafea si nu mai stiu ce s-apoi se scuza ca nu le-a dat cafea (si cred ca le mai da una). Si pe urma babele pleaca si prima zice ceva de genul: Si Matilda asta, nici cafea nu ne-a dat! Si a doua ii raspunde: Ai fost la Matilda fara mine???
In fine, you got the ideea, vezi si reactia anei care a uitat o chestie si a zis de Matilda :)
Bancul e savuros in versiunea originala, pentru noi a ramas un fel de nume de cod, si eu incercam sa-i zic Cristinei si celorlalte fete care nu scriu sa nu ne uite si sa ne scrie daca citeste/citesc.

Dana, chiar ma pregateam sa-ti lansez un mesaj pe FB sa verific daca ai sesizat ca scoatem Sezatoarea din reanimare :)

Ana, merita sa mergi o data, pt experienta... daca patinati luati-va patinele. E bun de umplut o zi la aer, eu n-am fost de mult, o astept pe Miss Z sa mai creasca... Ai fost la schi la Terrebonne?

Nelia, asa da, asa stiam si eu, ca si eu tot imaginea aia cu scaunele o am si mi-e tare draga, dar am citit ce-ai scris, am corelat cu pauza luata aici si-am crezut ca zici ca atunci nu-s ce s-a intimplat si de-aia n-ai mai scris... desi nu facea sens, ca doar ai tot scris dupa 1000 de Insule, dar am vrut sa inteleg :)

Mi-amintesc si eu mesajul cu broileru', tot ce tin minte e ca trebuia sa deschizi usa nu stiu cum LOL Eu il folosesc pur si simplu, sucesc de pe oven pe broil butonul, se pornesc sigurantele alea de sus si, daca nu-s cu ochii pe ele, imi ard mincarea LOL Da' stiu ca Maru avea tehnica, ceea ce eu n-am!

Da' am crock pot si-l iubesc! Cine vrea sa stie de ce, mina sus! Amu' ma duc sa culc infanta, ca n-a dormit la prinz si e teleghidata, nimic nu-i convine, da' nimic!

Noapte buna!
simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

costco, si la noi. am luat o cutie iiiiiimensa de alge si tot roade scolarul meu la ele

in alta ordine de idei maine la noi scoala e in greva. probabil. ca ne-au trimis hartie acasa ca e greva, apoi ca s-ar putea sa nu fie da' totusi pare ca da, apoi in final sa facem noi bine sa urmarim stirile si sa ne orientam pe loc daca fac ei greva au ba.

right. eu am facut deja aranjamente pt copii, nu ma tot sucesc si rasucesc dupa ei. maine e zi libera :)))))

Mergi la inceput