sunt disperata!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

multumesc pt mesaje si sfaturi.(pana m-am lamurit cum se posteaza subiectele aici...am mai scris unul...tot eu si tot cu aceeasi problema:)
E bine totusi c-am reusit.
Off !!Lucrurile nu sunt deloc simple.
A trebuit sa plec definitiv din oras, la f multi km distanta.Am schimbat orasul, prietenii, scoala, gradinita.
Copiii sufera din acest motiv(am baiat si fata).
Baiatul insa a fost mult mai afectat de ce s-a intamplat intre parintii lui.A asistat la violente verbale si fizice asupra mea:( ( pentru o consecinta grava a ultimelor - tatal sau, respectiv fostul sot, este judecat penal si condamnat in prima instanta - proces neincheiat)
Terapia de 1 an se explica, cred, prin acest amanunt.
Nu mai pot lasa un astfel de om (care e un iresponsabil cu privire la faptele sale) sa aiba legatura cu copiii mei, chiar daca le e tata.
Ce pot face, insa? Sa merg din nou la un psiholog?
Au intervenit acum si aceste schimbari(de mediu, prieteni, scoala...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Sfaturi exacte nu am ,impune-te totusi in fata lui,nu mai lasa sa treaca nici-o zi ,acum cat e mic SAU smulge-ti inima din piept si trimite-l la taica-su fara sa mai existe posibilitatea de a-l primi la tine.Viata ta e distrusa dar nici de-acum inainte nu-ti vei gasi linistea nici tu nici fata.Cred ca sotul ar crapa de bucurie sa stie ca cel mic ii continua ...spune-i exact baiatului ca asa nu se mai poate ,daca nu vrea sa inteleaga iti va face viata amara si te va rani mai mult decat taica-su.Vei suferi daca il lasi ,dar mai ai un copil de crescut si ai viata inainte.nu e usor ce-ti propun ,dar poate nu se poate altfel.Sau incearca sa-l trimiti doar in vacanta la ei ,totusi nu accepta ca traseu de la mama la tata ,cum nu-i convine la unul sa ceara la celalalt ,iar tatal lui se va "insura" cat de curand si nu-l va mai interesa nici cand l-o vrea copilul .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coltofeanu spune:

Nu stiu daca solutia cea mai buna este sa-l trimita la tatal lui , mai ales in conditiile in care tatal este asa cum a fost descris....

Daca retin bine , baietelul are 9 ani si .... consider ca este o varsta cand un copil se poate , inca , modela , binenteles cu dragoste , intelegere, cu explicatii foarte multe , in sensul de a-i spune ce este bine si ce este rau .

Ce viitor are langa un astfel de tata ??? Ce poate invata ? Daca as fi in locul tau , as lupta pentru baiatul meu , mai ales ca exemplul negativ, tatal , nu mai este in viata voastra !
( Sa fie oare , putin gelos , pe sora lui... Ii dai mai multa atentie ??? )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

poate gasesti un psihoterapeut la care sa mearga, nu cred ca un psiholog sau psihiatru il poate ajuta.. cat despre iubire, sunt convinsa ca SIMTE ca-l iubesti, insa probabil ca este bulversat de schimbarile prin care ati trecut...avand in vedere ca nici tu nu esti foarte ok, ca inca suferi ptr viata pe care-ai avut cu fostul sot, care nu cred ca a fost prea fericita, dupa cate se poate deduce din postarea ta...si nici nu te poti preface in fata lui, te simte si nici n-ar trebui, sa i se dea impresia ca e totul ok, [tr ca nu e, si n-ar mai avea incredere in tine deloc..dialogul si-un specialist cred ca ar fi salutare...cat despre tine, o sa-ti fie greu, singura cu doi copii, dar nu se va compara cu situatia precedenta, deci chiar de-ti va fi greu, o sa fie un greu "normal"...
succes

Roxana Lilea,mama de 2 ori :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Stie cineva in Timisoara un psihoterapeut ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Da. Scrie-mi pe PM si iti dau datele

Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva

Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

--------------------------------------------------------------------------------

Da. Scrie-mi pe PM si iti dau datele
Ce inseamna sa-ti scriu pe PM ?nu ma pricep si vreau neaparat informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

vezi unde a scris Principesa mesajul celui de deasupra ta este chiar pe banda de sus scris PM cu rosu, apesi acolo si mesajul pe care o sa-l scrii acolo o sa-l vada doar Principesa(este mesaj privat)
mult succes

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna_2007 spune:

Crisseis, poate baietelul tau simte nelinistea ta latenta, o reflecta pe undeva. Tu esti sigura ca ai incheiat definitiv dpdv emotional subiectul fostului sot? Caci eu simt ca nu (ar fi si greu) si poate ca acest bagaj pe care tu nu-l constientizezi apasa asupra relatiei cu copiii. Ce vezi in baietelul tau cu adevarat de te enerveaza reactiile lui uneori? Oare nu cumva il identifici inconstient cu fostul sot si copilul simte instinctiv acest lucru, reactionand si el la randul lui cu accese de furie? E un cerc vicios care tb. distrus, dar nu uita ca directia de actiune e intotdeauna dinspre adulti spre copii: adultii pornesc cercul, ei trebuie sa-l opreasca.

Sunt de parerea lui Persis, ca trebuie sa-i oferi iubire neconditionata acestui copil, indiferent de iesirile lui TU ca adult trebuie sa fii calma, dragastoasa, sa-i explici cu caldura si dragoste situatia grea pe care ati trait-o, sa-l asculti si pe el sa-ti spuna ce-l supara cu adevarat si cat de mult l-a afectat tragedia traita de familia voastra, arata-i afectiune si interes sincer (ca om, nu neaparat ca mama, dpdv educativ). Fii intelegatoare cu el, ramai calma si cu timpul se va calma si el. Si fereste-l de prezenta tatalui, de la care a invatat deja prea multe despre violenta si agresivitate.

Stiu ca risc sa primesc rosii, dar sunt de parere ca nu copilul trebuie sa mearga la terapie, ci tu, crisseis. Copilul este simptomul, cauza este la tine, mai bine zis cauza o poti rezolva tu, rezolvandu-ti toate conflictele interioare ramase deschise cu situatia fostului sot. Abia dupa aceea copilul se va adapta din mers.

Multa bafta!

"Adevarul este un lucru in mod absolut necamuflabil. De sub toate contrafacerile, de sub toate minciunile, de sub toate aberatiile, oricat de adanc l-ar ascunde, oricat de groaznic l-ar mutila - inca razbate, inca sclipeste, inca respira..."
(Mihail Sebastian - Jurnal)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Crisseis, scrie-mi pe adresa cezareea_xfiles@yahoo.com

Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva

Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita

Mergi la inceput