Strugurasi de Septembrie-Octombrie 2011 *9*

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Hello fetelor,

Mihaela - ma bucur tare ca e bine Dani. Sa iti revii si tu rapid

May - sper sa nu mai ai surprize din astea. Mi se facea rau andciteam de sangerarile lui Bea...mititica!

Raluca - unde mai exact mergeti la munte? Vrem si noi sa mergem we asta, de vineri seara, tot in zona Bran, insa nu ne.am interesat inca de cazare. Poate ne vedem pe acolo

Sa aveti seara frumoasa si linistita! Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

May au venit analizele? Ma gandesc intr-una la voi,sper sa vii cu vesti bune

Mihaela ,ma bucur ca e mai bine Daniel si imi pare rau daca ai luat si tu Rotavirus, sper sa nu fie asa totusi.

RAch sa va fie de bine iesirea asta la aer de munte ,bine ca s-a distrat Nasti

Ce ma stiti de Zubi????


Fetelor as vrea sa discutam un subiect : cum tratam furia la copii ? Sau nu stiu cum s-o numi ,dar sa v-o descriu pe Noura sa-mi spuneti ce e si sunt curioasa daca mai trece cineva prin perioada asta .
E fff incapatanata ,face pe dos exact ce-i spun uitandu-se in ochii mei , ma loveste cand o iau s-o schimb ,imi da cu picioarele in sani , burta si a inceput sa se tranteasca pe jos ,sa planga uneori fals uneori cu lacrimi pana obtine ce vrea si mai nou a inceput sa ne plesnesca peste fata .
Cand o iau sa-i schimb pampersul incepe scandal mare,e fffffff agitata ,inainte doar vroia sa fuga sa n-o prind si ceda la un moment dat.. Acum e jale ! Arunca cu obiectele de la indemana (crema,telefon ce vede langa ea) ,in mine sa ma raneasca si daca-i zic ca ma doare si pun mainile pe fata ,nu se opreste,insista sa dea in mine sa castige ,sa se razbune .
Ii spun sa nu puna mana la priza ca poate face aua si e periculos,numai mami si tati au voie ,de incapatanata ce e numai acolo sta se uita in ochii mei si isi continua treaba .
Cand ma vede cu castronelul ca vin sa-i dau papa, imi smulge din mana cu furie si il tranteste jos si-mi da si una peste fata .
Vrea sa facem in casa numai ce vrea ea. Nu vreau sa am regrete mai tarziu daca fac asta si sa-mi dea ea mie ordine mai tarziu.
Mai erau cateva exemple ,.dar le-am uitat ...






Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

may au venit analizele?

alayna n-o lua asa personal, n-are fata treaba cu tine, ci cu lumea in general. ceva nu-i convine si nu stie sa-ti spuna. In afara de a te inarma cu radbare, cu rabdare si iar cu rabdare nu prea ai ce face. Ea nu trebuie sa ´te simta´ ca te controleaza, stii, ca si cutzu pe strada, daca te simte ca ti-e frica, sare pe tine si te musca. na asa si cu pruncii, trebuie sa te simta sigura pe tine, in ceea ce faci si ceea ce vrei, ea poa` sa pedaleze cat vrea, si sa arunce mobilu de toti peretii ca tot o vei schimba (cu mult calm su fata zambitoare) de scutec...nu stiu daca ma fac inteleasa. lasa-i muulta libertate, dar si cand e vorba de ceva serios gen priza, cu toata hotararea din lume o iei de-acolo si-i explici f serios ca nu-i voie! suturi in cap o sa mai primim, ca-s mici si cine stie ce frustrari au, pana nu vorbesc...n-o sa aflam, dar din experienta proprie iti spun ca trece doar cu multa dragoste si rabdare.

mihaela lasa ca recuperati voi greutatea, sanatate tie

raluca poate-ti face bebe o surpriza si-o sa doarma mai bine la aer de munte. de obicei aerul rece ii oboseste, e mai ´oxigenat´, prin urmare v-a dormi mai bine. distracie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Neatza fetelor!

Poftiti la cafelutza!

Alayna - asa face si Inez: la schimbat e jale, imi iau si eu picioare asa de rau ca uneori ma inlocuieste sotul. Daca nu facem cum vrea se tavaleste pe jos, urla...tot cirul. Eu am gasit o metoda care functioneaza cand o schimb: ii distrag atentia, vorbesc cu tonul f jos si ea tace pt a auzi ce zic, ii spun cate ceva de genul: hai sa vedem cine e pe pampers: vacuta...si ma scalambai, rad, vorbresc mai in soapta si asa uita sa ma faca scandal. Cand o imbrac de noapte, cu pijamaluta care are capse de sus pana jos si nu sta locului, am mai inventat ceva: ii spun ca a venit Tzac :-):-):-) adica trebuie sa faca liniste sa auzim cum fac capsele cand le inchid: tzac, tzac...so ea e amuzata si atie ca de fiecare data trebuie sa fim atente sa il ascultam pe Tzac :-):-):-)

Am gasit cazare la munte super, super fain, propun pt cand mergem cu gasca.

Sa aveti o zi super! Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca050 spune:

Neata fetelor,

Ce mai fac copiii bolnaviori? Sper ca sunt mai bine astazi, asteptam vesti .
Nanna mergem de fapt la Pensiunea Panicel de la Rasnov , au cai acolo, curte mare si e liniste. Sper sa-i placa lui Edi ca noi am mai fost si sigur ne place. Poate veniti si voi, mi-ar placea sa ne vedem . Noi mergem doar o noapte, adica sambata, pentru ca vineri terminam programul tarziu si ce rost are sa plec noaptea cu copilul pe drum.

Alayna cred ca toti copiii trec prin criza asta de furie pentru ca nu stiu sa se exprime altfel. Eu incerc sa gasesc variante sa-l pacalesc cand il schimb, ii spun ca e Chu ( prietenul lui din melodiile de pe Youtube ) la geam si ne vede si se linisteste. Cand incearca sa faca un lucru interzis, gen bagatul in priza, deschis cuptorul, umblat prin sertare.... incerc sa-i distrag atentia cu altceva ca altfel daca-i spun "Nu" sau daca-i explic de ce nu e voie si altele face mai rau.
Apropo de asta cu "a nu avea voie" cand vrea sa faca un lucru cu care stie ca nu suntem de acord incepe sa spuna dinainte "nu nu nu" si se duce acolo si atunci imi dau seama ca urmeaza ceva neplacut .
Ca sa-i dau sa manance ori il pun sa asculte muzica la calculator si asa sta linistit sau in scaunel la desene, altfel ar trebui sa alerg dupa el prin casa ca sa ia 2-3 guri. Cand totusi nu mananca il intreb daca nu-i place mancarea si imi spune "nu" si atunci stiu si-i fac altceva. Am invatat sa comunicam cat de cat si e ok.
Asa ca rabdare mamico, se fac ei mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_i spune:

Si Dani era destul de razvratit. Dar de cand ne-am intors de la spital ne arata intr-una ca ne iubeste si apreciaza. E foarte fericit ca a scapat. Sper ca nu a crezut ca e o pedeapsa sau cine stie ce de genul asta. Oricum asta nu inseamna ca nu mai face cate o scena si-acum cand vrea ceva ce nu ii permitem, dar e copil si mi se pare normal. In fond ei au o libertate foarte limitata si nu stiu daca isi dau seama ca le-o limitam pentru binele lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Neara,

mihaela, hemoglobina in crestere se datoreaza de fapt pierderii de lichide prin scaun si voma=scaderea vol de sange si concentrarea lui. este exact acelasi sistem prin care scade hemoglobina la gravide. se mareste vol de sange si deci se dilueaza.
Ma duc sa fac curat. ieri am mancat pt prima data supa de galuste si stiuca. stiuca o baga cu ambele maini in gura.:D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineata fetelor !

Am vrut sa scriu si ieri,si noaptea trecuta,dar nu am avut loc la pc !

Are fata mea trei zile aproape de cand nu a mai cerut san, deloc. Am scris si pe facebook . Sanii usnt moi, nu dor,nu sunt rosii, nimic-nimic, dar sunt in stand by . Daca apas pe sfarc iese lapte . Ma asteptam sa fie mai greu, pentru ca multa lume mi-a spus ca daca a trecut de an se va intarca greu. Iata ca se poate si altfel.Am atit ca Marryan . Cred ca mai mult am suferit eu decat ea . Ieri dimineata s-a trezit, a mangaiat sanul prin pijama si a fugit la cutia cu jucarii.

Alayna ei nu se pot exprima in cuvinte si sunt frustrati. Eu am depasit greu perioada aia la PAul pentru ca a durat si mult frustrarea lui. Teodora loveste rau cu picioarele,si recunosc ca mai ridic tonul la ea , ii spun ca ma doare si ca sunt suarata,ma prefac ca plang,si ea se opreste,ma intreaba daca ma doare tare ,si dupa ce o schimb ma pupa. Nu le place niciunuia sa provoace durere intentionat, am impresia ca se jaoca atunci cand lovesc asa cu picioarele. Ca si Paul mai face asa cand il imbrac dimineata.

Canta Pink la radio,si canta si Teodora " tai tai tai " , cand spunea ea "got to get up and try,try,try" ...

May nu stiu ce sa spun legat de sangerare,dar mi s-a ridicat parul pe spate citind. Sunt curioasa ce spun rezultatele. Poate nu o fi de la hemangioame,hormoni,ci o lovitura minora sau de la fortare,pare mai usor de asimilat informatia asa, mai linistitoare,cel putin pentru mine.

Revin,a facut sotul un ceai ,merg sa ma delectez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

neatza.

mihaela, ma bucur ca-i mai bine Dani.

analizele n-au venit. au zis astia ca in cateva zile, cel mai devreme miercuri.

azi merg la gp sa ii cer trimiterela specialist.

daca ieri a fost ine, azi noapte mi-a facut febra toata noaptea. 39. i-am dat nurofen si i-a scazut doar pana la 38 si asa i-a tinut-o toata noaptea cu toate ca am tinut-o numai intr-un maieu si i-am dat si nurofenul.
acum astept sa se trezeasca. are 37.8

tot cu muci, si tuseste . deci inclin sa cred ca de la asta e febra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

Lali, ce sa zic. si eu sper asta. dar din pacate stiu sigur ca nu s-a lovit...

Mergi la inceput