PRIETENE FARA TITLU (71)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Noi am fost la vanatoare de carti. Azi Carturesti are zi aniversara, si a scos la interval program prelungit pana la ora 24, si reducere 20%. Ne-am infiintat acolo la 21 (ora de incepere a reducerii), si chiar ma gandeam ca va fi o ingramadeala de nedescris, dat din coate pe la carti. De unde ?!?!? Nu s-a ingramadit nimeni la cumparat de carti !!! Asa ca am studiat toate cartile de la cap la coada, mi-au ramas inima la muuuuulte dintre ele, dar tot am cumparat doua (una de 70 si alta de 55 ) Una i-am aratat-o Dariei, si alta am cumparat-o pentru Mos Nicolae. Prima este Cartea Dragonilor (ceva asemanator cartii despre dragoni pe care o aveau in "how to train a dragon"), desenata in acelasi stil, pagini cu aspect vechi, artistice, hartie de calitate, groasa si cartonata. Este o mandrete de carte. Dariei i-a placut mult, cu toate ca sunt dragoni care mai de care mai fiorosi. Deja a studiat-o si e pe cale sa termine primul desen dupa ea.
A doua carte este un ghid de pictura si desen, foooarte complex. Cuprinde cele mai cunoscute tehnici, pe care le descrie cu imagini foarte sugestive. Impecabil redactata si cu hartie de calitate. Aceasta am pastrat-o pentru Mos Nicolae. Ma roade sa ma uit in ea, dar ... nu vreau sa ma prinda Daria :)
Amandoua sunt in engleza si nu sunt tiparite la noi. Se si vede, sunt bijuterii de carti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

DEEA nu dam cu rosii ca-s scumpe iarna Pai si cercetatorii au constatat - dupa ce ani de zile le scoteau pe banda -ca amigdalele e bine sa ramana la locul lor.Doar in cazuri f.grave se mai scot in ziua de azi.Normal ca toate au rolul lor in organism.
Daria a avut vreodata febra 39-40 care sa tina mai multe zile? Nu prea cred,din fericire pentru voi,dar daca avea nu cred ca i-ar fi trecut doar cu homeopate si impachetari! Diana a avut prima oara asa ceva la un an - o saptamana nu ii scadea febra sub 38,5 nici cu antitermice,nici cu impachetari,nici vreo 3 zile dupa ce incepuse antibioticul! Apoi inca o tura identica la un an si trei luni.Doar febra mare fara niciun simptom,in afara de ... "un usor rosu in gat" cum au zis ambii pediatrii chemati . Pe urma cam de 2-3 ori pe an ce urma aceeasi faza.Ea foarte rar a avut muci (putini)/tuse (usoara) si febra mica,genul asta era diagnosticat ca bronsita si nu prea necesita antibiotic.
Dar toamna asta vad ca a luat-o pe aratura,deja cam prea des o apuca "rosu in gat" asta ! Cred ca e vorba de ce zicea Brandusa,adica de predispozitie la asa ceva.Nu pare prea contagioasa - Tudor a luat de la ea pana acum doar mucii/tusea/febra mica - deci bronsitele ,iar eu o singura data am luat tot asa ceva,adica bronsita.Si are toate semnalmentele de bacterian: febra mare care nu trece,fara semne de viroza (muci,tuse) si mai putin contagioasa.Stiu ca va inebunesc acum,dar tot nu pricep de ce atunci la exudat ii iesea tot ok BRANDUSA data viitoare am in plan sa i-l fac cum mi-ai sugerat,adica si din nas nu doar din gat.Am citit de ASLO pe net,trebuie luat sange O sa incerc sa negociez cu ea,poate o conving sa mearga de buna voie si nesilita de nimeni la analize



MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

DEEA foarte frumoase cadouri i-ai luat Dariei,desi cam scumpe,dar ce sa ii faci ? Unde-s vremurile in care la fiecare avans si decontare ajungeam acasa cu cate o plasa de carti ???

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Moni, eu nu am vazut-o niciodata pe Daria cu febra mai mult de 2 ore, din fericire. Dar eu zic ca se si datoareaza faptului ca nu i-am dat antibiotic (ba odata i-am dat, ca am facut amandoua o infectie urinara , si era necesara interventie de urgenta) . Din fericire pentru "raceli", la ea au functionat mereu naturistele, antitermicele, babestile si homeopatele, destul de rapid incat boala sa nu avanseze. La ea racelile au fost la nivel de muci, si eventual tuse usoara care nu a coborat in plamani, febra usoara care trecea cu carpe ude.
Eu ii dau preventiv Baraka, Lac Caninum (homeopat), usturoi, miere, lamaie, vitamina C, complex de vitamina B, si orice mai gasesc eu cu beneficii pentru imunitate. I le dau atunci cand imi amintesc, cand imi vine la mina sau la "meniu", dar .. i le dau inainte de a se imbolnavi. Un rol important joaca si "dezbracarea".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

DEEA nu cred ca are legatura datul de antibiotic cu aparitia febrei.Pai pana la un an cand a inceput cu episoadele alea doua de rosu in gat Diana mea a luat o singura data antibiotic si ala pentru ... lambii (giardia) fiindca la varsta aia nu i se putea da tratamentul standard.In rest a mai facut o singura tura de 3 zile de febra mare 39+ fara niciun simptom,pe la 7 luni,dar atunci a fost roseola si i-a scazut febra instant a patra zi cand i-au aparut petele.In afara de antitermice nu i-am dat nimic atunci.Nici macar racita cu muci sau tuse n-a fost defel pana tarziu dupa un an si jumate-doi.A avut doar vreo doua episoade de raguseala pe la 9-10 luni,la care i-am dat doar sirop eferalgan si i-a trecut.Faza e ca pana si in anul cand a fost in grupa mica ,a avut tot anul doar 3 ture de rosu in gat.Si acum cam odata pe luna ??? Apropo,am uitat sa amintesc ca a avut si rosu-in-gat la care nu i-am dat antibiotic si i-a trecut,dar febra ii scadea atunci in 2-3 zile.
Eu cred ca Daria e si calita la temperaturi mai joase,dar si va mosteneste pe voi,daca tot zici ca sunteti intacti .Noi daca mami,eu si Ghita avem amigdalele scoase,e clar ca si Diana a mostenit probabil genetic predispozitia asta.Si Brandusa a fost sensibila,uite ca si copiii ei sunt mai bolnaviciosi Cristina a avut probleme cu alergiile,iar Razvan se pare ca o mosteneste cu laringita aia pacatoasa Vestea buna e ca odata formata imunitatea,probabil vor fi imunizati beton pe cand vor fi adulti
In ceea ce priveste produsele pentru imunitate,fix pix,parerea mea I-am dat Dianei deja a doua tura de Bronhovaxom d-ala,ca a insistat mami sa ii dau,ea i l-a cumparat.Si uite ... rezultatul.Si noi ii dam vit C+ echinaceea + propolis, multivitamine ,calciu+vit D.Ii place sosul de usturoi,mananca si ceapa ,ii mai dau miere cu propolis,suc de citrice dar degeaba - cred ca astea or fi bune ele probabil la guturai,viroze,bronsite, dar din pacate nu la ... amigdalite "din alea rele" vorba Brandusei.Si-s chiar rele,ca uite si in seara asta a Diana facut 39+ febra. Diana e la mami,ca a insistat sa mearga sa doarma acolo.
Mama mia cat e ceasul
Am plecat la culcare ,noapte buna.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Buna dimineata.
Moni, eu am astm si am avut (!!!) multiple alergii, am cam scapat de ele in urma operatiei de sinuzita, in nov. 2001.
Insa Razvan, CULMEA!!! o mosteneste pe MAICA-MEA cu laringita asta oribila . Ea e mare specialista in asa ceva.
Ma credeti ca efectiv nu am curaj sa-l duc la camin??? Nu mai spun ca cred ca va pierde serbarea de Mos Craciun din cauza asta daca nu-mi revin (EU!)
Oooff, grea decizie...
Sanatate multa Dianei ! Unasyn am luat si noi.

Deea, singura contraindicatie la "carpele ude" sunt frisoanele. Acolo trebuie sa incalzesti corpul mai intai si abia apoi sa scazi febra.


www.dropshots.com/asteryaro7" target="_blank">(PHOTO)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Buna dimineata!
Sunt la cafea, mi-a facut-o sotul de o ora si a plecat la cumparaturi. Cred ca si acum dormeam daca nu ma scula Diana sa-i vad un desen.
Azi-noapte iar a tusit vreo 10 min, am fost ieri cu ea la Metro si a luat viteza printre rafturi sa caute carti. Da pe dracu', nu exista carti la Metro.
Cum iese afara (era ceata) cum incepe si tusea. Maine o duc la gradinita, mi-a spus educatoarea ca foarte putini copiii au avut saptamana aceasta. Nepotul meu, Robi, e foarte bolnav, rosu in gat si febra toata saptamana. Dimineata si seara. 38,5-39. E la al doilea antibiotic deja, primul era prea slab. Tuseste rau. Moni, cica e un virus nasol si asa se manifesta, cu febra care tine mult...ma gandesc sa nu fi luat si Diana ta acest tip.
Sanatate fetitei si nu o mai scoate afara cateva zile pana ii trece. Ca asa facea si sora-mea cu Robi: avea seara febra si apoi il ducea la scoala. Uite ca s-a agravat.
Deea, toate au rolul lor in organism. Nici polipii nu i-as scoate Dianei, cu toate ca mai demult asa am fost sfatuita. Stau ei bine acolo, au rol de blocare a agentilor patogeni. Dar e un proverb: daca-i musai, cu placere. Asta pentru cazurile in care nu ai altceva de facut decat sa operezi, pentru ca riscurile sunt mai mari pentru viitor daca lasi amigdalele sau mai rau, apendicele inflamat in organism. Brr.
Sa pui poze cu cartile. Cu cea de pictura, cateva foi sa vedem cum arata. Eu n-am bani acum. Ca as cumpara la greu.
Cristina, am scris eu de prietena din Germania a carei fetita avusese 11 otite. Pana nu i-a scos polipii, nu s-a vindecat. Insa voi (Razvan, adica) a depasit demult orice "norma" la boala. Prea multe si nicio cauza evidenta. Nu se poate asa. Mergi la investigatii cu baiatul, altfel o sa tremuri de fiecare data cand il duci la gradinita. Tare rau imi pare de voi.
Denisa, stucheste-ti in san! Nu sunt gravida, Doamne feri!
Nu, e de la fiere sigur.
Mira, La multi ani pentru Daria! Sa ne povesteti despre cum i-ai sarbatorit ziua si ce cadouri i-ai luat.
Apai eu va las dragelor, ca s-a intins cearsaful cat cuprinde. Deseara merg la Nabucco si musai sa-mi fac unghiutele, parul imi zboara. Nu v-am spus, dar o parte din banii mei se duc la Filarmonica (merg regulat) si opera. Am fost iar cu Diana si e foarte incantata. Insa nu cand tuseste...natural.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Hello,
Moni poate vrei sa zici "avans si lichidare"? Ca pe aici asa auzeam la maica-mea, cand eram mica. Bine, am prins si eu asa ceva.

Ingrid... eu sincer nu stiu ce sa mai cred.
Razvan o pupa pe "Diana cu codite", in feicare seara ne uitam la poze pe telefon si pupa ecranul cand o vede pe Diana. E vorba de poza cu dexenul in manuta, in receptie la California.

Noi azi am fost la socru, l-am sarbatorit cu tort si suflat in lumanari: 89 de ani!
I-am cantat LMA, au suflat impreuna in lumanari, am facut poze si un filmulet mic. Cadou - un ceas de masa digital, cu proiectie pe tavan .
Apoi am dat o fuga la Monteoru, la llcul de joaca, la aer curat, apoi acasa, eu cu Razvan. Sotul s-a dus mai departe la Ciolanu.

Cam asta am facut noi azi.

www.dropshots.com/asteryaro7" target="_blank">(PHOTO)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Andreea, as pune poze .. dar .. sunt in mare bai cu aparatul foto :( S-a stricat ceva la acumulatori, se infierbinteste, abia daca reusesc sa fac 2 poze si se descarca ... e oabla treaba Nu reusesc sa fac nici poze cu produsele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Cand am fost gravida, si am fost internata in spital, am vb cu o alta gravida in salon, si mi-a povestit despre o metoda de vindecare babeasca, dar care da rezultate pentru "orice", chiar si boli foarte grave. Stimuleaza mecanismul de aparare al organismului, si functioneaza practic la "orice". Eu nu l-am testat, dar mi s-a parut extrem de interesant. Vi-l povestesc si voua, cu toate ca se poate sa nu mi-l amintesc perfect.

Se umple cada cu apa RECE. Se aseaza un scaunel in cada, in apa, si pacientul cu fundul pe scaunel si picioarele in afara, astfel incat apa sa ii ajunga doar la bazin. Cu o carpa sau burete, se inmoaie in apa, si se "sterge", se uda pacientul pe ganglionii inghinali. Practic, se ia apa rece din cada, si se uda in partea inghinala. Parca imi amintesc ca aceasta operatiune trebuie facuta de 100 de ori pe sedinta (dar, nu sunt foarte sigura), probabil este doar o cifra orientativa. Deci, 100 de spalaturi cu apa ca gheata, pe ganglionii inghinali. Se impacheteaza apoi pacientul cu paturi, prosoape, doar bumbac si lana, pana la starea de cald si bine. Se repeta aceasta operatiune in fiecare seara, pana la vindecarea totala a pacientului.

Imi povestise gravida aceea cum a scapat astfel multa lume de boli grave, si cum mama lor le aplica aceasta tehnica si cand aveau febra mare, cu tuse, guturai, etc ... si ca erau ca noi in cateva zile fara sa ia nici un medicament. Parca zicea ca aceasta metoda isi are originea in Rusia, dar .... mai multe amanunte nu imi amintesc.

Mergi la inceput