Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (58)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebecord spune:

Buna fetelor,
Va urmaresc de ceva vreme, dar nu am apucat sa va scriu.
Sunt proaspata posesoare a doua comori, David - Alexandru si Horia - Petre, dupa 5 ani lungi de asteptari si tratamente.
Am nascut pe 24 martie 2011, la 37 de saptamani prin cezariana la Iasi Horia - 3000g si David - 2750g.
Deocamdata papa si dorm, mai plang din cand in cand, dar asta e. Suntem atat de fericiti incat noptile nedormite si oboseala nu mai conteaza.
Tot ce am citit aici mi-a fost de folos, voi aveti copii "mari" si mai multa experienta.
Va pup pe toate si daca o sa am vreo nelamurire poate ma veti indruma.
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
Mami de doua comori David si Horia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luludani spune:

Bun venit bebecord! Si noi suntem din iasi hihi
Felicitari pentru grasuni si creste usoara.
Eu am nascut cu Holicov Monica acum 4 ani tot la 37 de sapt... oh my god ce mari is copiii mei
Va citesc zilnic sa stiti dar noi suntem juniori avem alte procupari.
Felicitam si noi mamicile noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Buna dragele,

carla_2008 ce frumosi sunt puii tai!!Felicitari ca ai reusit sa ii alaptezi atat de mult timp, e o mare realizare !

Am timp si de forumit pt ca le-am obisnuit sa stea impreuna si in patut, in tarc, si asa nu sunt dependente de mine non stop. Sincer nu as fi putut asa psihic cu tehnici gen adormit in brate, leganat pe picioare, linistit doar in brate. Cui povestesc nu ma crede-ele de ex dupa masa de legume de la 18 cad rupte-le pun in patucin, maraie putin da apoi dorm duse. Uneori se tin de mana, e asa amuzant, mor de dragu lor.

Ai tei au inceput sa se joace impreuna? vad ca sunteti maricei!

Merci de vot, conteaza orce ajutor.
De colaci da PM la mirela2, si iti da ea, ca mai are deja comandati.

adishor_1975 merci apreciez efortu. ! Cu pastratu lactatiei - se poate, cu stimulare adica pus bb la san mereu, cu muls des..

Eu una sincer m-am saturat, mi s-a luat nu mai poot! si asa mult nu iesea-max 120 din amandoi. Si acu ca avem 6 luni viner sapt asta, am decis sa reduc mulsu la 2ori/zi, sa se opreasca asa natural. Nu vreau pastile sau ceva de genu. Si vad ca deja da roade, am muls mai putin..Nu mai ajung la 80 din ambii se pare. Acum ele manca complet doo mese una de fructe si alta de legume, iau bine in greutate..Ce le dadeam eu nici nu era o masa completa pt fiecare-era un 100-120 per cetatean. Ma simt vinovata, dar nu mai pot psihic. Asta e nu am fost buna de lapte. CIneva imi povestea ca scotea si 300 dintr-un singur SAN! Incredibil.. Nici mama nu a avut lapte..la 3s s-a oprit. Probabil e si genetic.

bebecord bine ai venit, ce nume frumoase ai dat, imi place in special Horia.I-ai tinut muult vad, 37s felicitari! Multe din noi nu au avut asa sarcina lunga.. PS: nu se vad pozele...


Puteti vota Puficele aici.

Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui adishor_1975

MMAMMARUTZA, FELICITARI! SA-TI TRAIASCA! ce ma bucur cand aud vesti asa bune si frumoase! asteptam pozele

Denisa, cum ai reusit sa pastrezi lactatia pana la 9 luni? ce anumei ai facut? multumesc frumos pt raspuns.

Sugubina, gata, am inteles, o sa votez Puficele cat de des pot! eu cred in ele!!! o sa castige pana la urma

Adishor, cu Porumbitzele Ioana si Mara (26.01.2011)


In primul rand am evitat sa le dau si la maternitate biberon pana se regla lactatia,de fapt nu ma lasau asistentele,veneau cu siringi ,cu paharel,cu lingurita,asa le dadeau completare ianine de pornirea lactatiei.Asa.S-a instalat lactatia cu furia laptelui cu tot si pana la o luna am avut laptet destul fara probleme.Bine eu din prima zi am inceput sa beau ceai de chimen cate 2 l/zi.Dar oboseala,surmenarea mai bine zis si nemancatul si-au spus cuvantul si deja puii nu se mai saturau in puseele de crestere.Am inceput sa ma mulg constant sa stimulez lactatia.Am inceput sa beau ceaiuri speciale de lactatie,sa beau mai multa apa.Pana la urma din 5-6mese/zi,la una dadeam completare cam 60ml(de obicei masa de la 3 si nu zilnic.Deci 90-95% alaptam exclusiv sa zic.Ca sa stimulez si mai tare lactatia am luat Galafor,Galactogil,ceea ce nu recomand pt ca ulterior am citit ca au fost facute teste si in timp sunt extrem de nocive pt organismul mamei,bebeii nu au nimic.Asa.Si pana la urma am luat spirulina care s-a dovedit a fi cea mai eficienta din toate punctele de vedere. Este un fortifiat pt organism,bun pt o gramada de afectiuni si preventie(cititi pe net),mi-a marit cantitatea de lapte,si m-a ajutat sa slabesc.(asta numai in cazul in care e luata cu 30min INAINTE de masa)Deci cu spirulina si ceaiuri de lactatie,plus pus bebeii la titi constant,mi-a pastrat cantitatea de LM cam la 300-340 la amandoi sanii la o masa.Eu i-am pus pana la vreo 4 luni pe amandoi odata a titi si probabil,nu stiu,a contat si asta,faptul ca erau stimulati amandoi sanii deodata.De cand am inceput diversificarea,am redus din mesele de titi,la 3-4,apoi la 2 de vreo 5-6 sapt, de 3 sapt am incercat doar una,si de 2 sapt i-am intarcat natural.Am plecat 3 zile de acasa.mama denaturata ce sunt(long story)

ps: eu m-am chinuit din rasputeri sa facem program fix cat de cat ca sa nu ajung la nebuni.Asa ca de la 3 luni am avut 5mese aprox)la 4 ore),rar 6: la 6,10,14,18,22 cu 2 somnuri pe zi.Si de atunci avem acelasi program aproximativ.
Acuma o sa ziceti ca inventez.Nu.Nu e perfect,nu a fost perfect,nici nu vreau ca suntem oameni,nu roboti.Am avut o gramada de nopti nedormite cu crize fara numar,ba colici,ba dinti,iar in ultima perioada am revenit la faza de bebeluseala la Mateo mai ales,vroiau noaptea titi tot la 2 ore!Era sa o iau razna pana am zis gata si i-am intarcat treptat.
Bebeii sunt foarte sanatosi,raceli serioase nu am avut ,decat un rosu in gat,tratat cu oscilococinum.

m-am intins cam mult






Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010


http://community.webshots.com/user/denyssa_catana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:



sunt niste dulci
sa ti traiasca si sa va bucurati de ei


mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

http://colaceibebe.webs.com/" target="_blank">colacei de inot pentru bebelusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Buna fetelor,
bebecord, sa stii ca i-ai nascut sub o zodie norocoasa (eu sunt nascuta pe 24 martie asa ca stiu ce spun ). sa va traiasca! si noi am reusit greu sa-i avem si asa mare noroc consider ca am avut t ca am reuysit!!pozele sunt superbe, sunt niste dragalasi!
carla: te admir pentru alaptat, eu nu am reusit. dupa o luna jumate, din cauza stresului si spuizarii am ramas fara lapte matern. am fost f suparata pe tema asta insa acum m-ma consolat. mulsul la mine era un stres, ei incepeau sa maraie cum auzieau pompa..de pus pa tzitzi..nu prea se omorau cu asta, eu nu stiam daca papa suficient, asa ca...asta este.
sugubina: la noi rasfatul este in floare de camnd a sosit mama la noi, vor numai in brate. am declansat operatiunea reeducare, adica sa -i reosibuim sa stea si in patutul lor, pt ca ei sunt ca in vorb aia cu Ivan care se suie pe divan . sper sa resuim s afacem si noi ca voi, ca altfel...ne mai trebuie vreo doua bunici .
In rest Fabian are deja 4200 grame, Eva si ea pe urmele lui pe la 3.800...astept si eu sa-i vad mari, mari :).
Ne batem capul cu organizarea botezului. Nu stiu cum trece ziua.
Am inceput sa iesim aproape regulat afara (azi nu ca e frig si umed).
Ieri dupa sosirea sotului de la serv., am hranit bebicii, ne-am hranit si noi si afara ploua mocaneste, cum imi place mie cateodata.
Fabian dormea cu mama iar Eva cu tata-su. Eu am mancat niste capsuni si m-am pus in pat la odihna langa sot si una bucata copil. Am fost un om fericit .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

mammarutza:Felicitari,ma bucur pentru tine,sa-ti traiasca bebelusii,sa fie mancaciosi si cuminti!
Am vazut si eu pozele cu gemenasii baieti,tare tare dragalasi!
Pe mine m-au externat din spital,am stat aproape o saptamina sub observatie,dupa in jectiile cu cortizon.Au reusit oricum sa opreasca travaliul,ba chiar mi s-a lungit iar colul:)
Asa ca am venit acasa,dar ieri am fugit iar la spital,cu contractii din 5 in 5 minute.Iar alarma falsa!Bebelusii mei sint banditi,ne pacalesc de fiecare data!Acum ,fiecare zi e un cadou,eu sper sa ajung macar la 36 de saptamini...desi in ritmul in care ma chinuie contractiile ,chiar si false,cred ca nu apuc mai mult de o saptamina.
Va puppe toate,multumesc pentru gindurile bune!

Mami de Amelie si +35 cu gemeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebecord spune:

multumesc mult fetelor.
monas ai dreptate. asa am patit si eu, de duminica nu mai am lapte, m-am muls m-am stresat si s-a terminat, nici ei nu au vrut sa suga, sunt lenesi. asta e, cresc copii si cu lapte praf.
va pup pe toate si crestere usoara
pupici
mami de doua comori david si horia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Buna cikas,

Oribila vreme, nu?

bebecord gata am vazut pozele! Sunt minunati! sa fie papaciosi si cuminti si sa doarma toata noaptea iti doresc! Ai carut ca mine vad

Monas o sa reusesti cu dezvatatu de brate..Chestia e cam esentiala la noi mame de gemeni. Ca deh bunicii vin putin si dupa tot tu tragi cu scandalu..

Au luat fuarte bine in greutate, sa o tii tot asa, felicitari si la mai multe kile. Sa nu te streseze diferenta dintre ei.

Rayuela hai ca ai ajuns la 35s daca se intampla va fi bine. Te lasa sa nasti normal pan la urma nu?Tinem pumnii si sa ne anunti ce si cum!

Mirela ce faci, ai mai reusit sa iesi cu vremea asta ? Eu am fost prin cartier si am dat o tura la DM sa iau pampers, in rest ne-am intors repede. M-a sunase si Andreea ca ele sunt in parc..Acu imi pare rau da nu am husa de ploaie la magaoae si se uda daca ma prinde. Maine iesi?

Puteti vota Puficele aici.

Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010

Mergi la inceput