Viatza in Germania is Elvetzia- cap 83

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Dyanira,la ginecolog te duci pur si simplu,nu te trimite nimeni...Iti cauti unul,daca nu ai deja si iti faci programare....Iti face de la prima vizita papanicolau,aici face parte din controalele periodice....Legat de analize de sange,trebuie sa discuti cu medicul pediatru,sa afle el care e problema si apoi te trimite mai departe sau iti face ce e nevoie daca el considera ca e necesar...Aici nu se prea practica sa decida parintii pentru tratamentele copilului,nici nu prea poti lua medicamente fara reteta,doar cele de baza...la fel si cu analizele...ma indoiesc ca laboratoarele de analize lucreaza direct cu pacientii,cred ca doar cu medicii...Dar nu stiu sigur...

Xio,legat de plati,daca tu ai ales ca platesti cu visa,atunci trebuie sa platesti ca atare...Sunt vanzatori in retea care accepta doar cateva modalitati de plata,insa sunt multe care nu accepta transferul sau überweisung...Si daca ei nu vor un anumit tip de plata,nu ii poti obliga

Simona,Kari,Dyanira,va multumesc pentru urarile adresate Larei!va multumeste si ea!

Panseluta,cica nu zice nimic de planuriNici nu s-a inteles din postul tau hihihihi...Chiar vrei sa mananci raw,sau doar partial?Ce sa zic,foarte fain,insa stiu unde intervine problema,asa ca iti urez in consecinta sa te tina cat mai mult,smoothies-urile si sucurile de legume si fructe sunt intr-adevar foarte sanatoase...
Am primit si eu la Craciun wii cu wii sports si party si zumba si imi urez si mie acelasi lucru,sa ma tina entuziasmulPana acum a fost foarte fain

Cam atatica,mergem luni la u7a cu Lara,de-abia astept sa vedem ce zice nenea doctorul,desi stiu ca in afara de vorbire (a pornit mai greu,dar se exprima deja in 3 limbi) e in regula...Va pupam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Loredana si la ginecolog se deconteaza cu asigurarea??Sau trebuie sa platesc??
Cu analizele: cum sa ii dovedesc eu medicului ca baietelul meu trebuie sa isi faca periodic glicemia??Ca nu e dorinta mea si nici nu decid eu dar daca dr nu o considera necesara eu ce fac?...Stiam de stilul medicilor din Vest si imi cam faceam probleme pt asta sincer...Probabil il duc in Ro pt analiza

Xio si eu caut masina de spalat Ce ai cumparat???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcia03 spune:

La Multi Ani !

Multumesc Aschiuta. Voi merge intai la noul doctor pediatru si apoi vom vedea. Ca iar ma vad ca merg la Spitalul de copii din Zurich la urgente. Spitalul are doctori pt toate specializarile. Dar m-am lamurit si cu astia. Am avut programare la ORL acum multi ani (la spital), Marcia a avut polipi. In loc sa-i scoata (era mereu racita, noaptea bea non-stop apa si folosea picaturi de nas - apa de mare de fapt, sforaia de numai), au zis sa mai asteptam. Pana am ajuns in Romania, am fost acolo la ORL si am operat-o. Doctorul ne-a adus o mana plina de polipi, saracul copil cum sa mai respire. De atunci nu mai are probleme, parca ar fi alt copil. Si aici dau ft rar antibiotic. Marcia a avut un streptococ si i-au dat penicilina, care nu a avut efect. A luat chiar de 2 ori, adica 20 zile. Nimic, dupa ce termina tratamentul aceleasi simptome. Pana la urma iau dat amoxicilina si asta a ajutat. Cam asa cu doctorii pe aici. Doctorii romani mi se par mult mai cu experienta. Aici majoritatea sunt nemti, pt ca elvetienii nu prea fac facultate, prefera sa invete o meserie.

Aici tot ce inchiriezi are mobila la bucatarie, aragaz, frigider, iar masina de spalat si uscator ai in apartament (aici depinde de cate camere cred, incepand de la 3 sau 4) sau la comun. La comun e naspa, pt ca iti vine randul la 1 saptamana sau chiar la 1 luna. Si din cauza igienei, ca nu stii cine spala si ce spala.

O seara faina sa aveti !

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CT spune:

Citat:
citat din mesajul lui Loredana71

Dyanira,la ginecolog te duci pur si simplu,nu te trimite nimeni...

Chiar daca nu se mai plateste Praxisgebühr, eu m-as duce la specialist mereu cu trimitere de la medicul de familie. Si in caz de analize etc. rezultatele se trimit si la doctorul care da trimiterea (in cazul asta deci cel de familie), si asa ai un doctor care la o adica are toate rezultatele.

dyanira, toti medicii deconteaza direct cu asigurarea, dar trebuie sa ai grija, ca dr. mea gine de ex. ofera foarte generoasa tot felul de chestii in plus (asa numite IGEL-Leistungen) care insa costa. Iti si spune cat, dar ai grija sa nu te trezesti abia ulterior. Nu stiu daca ai scris deja, dar de ce trebuie sa isi faca baiatul tau periodic glicemia. Daca din motive medicale, sunt sigura ca nu e o problema pentru pediatru sa constate asta.

Marcia03, motivul pentru care doctorii de aici nu se arunca asa repede sa opereze polipii este faptul ca de multe ori se refac. Mie doctorii romani mi se par mult prea pusi pe taiat (vezi polipii dar nu numai, si nr. cezarienelor facute la cerere cred ca e MULT mai mare decat in vest) si pe dat antibiotice pentru "rosu in gat". De cate ori n-am citit ca avea copilul rosu in gat, chipurile, a primit antibiotic, si dupa 2-3 zile aparea eruptia de roseola, pe care eu am "recunoscut-o" doar din descrierea simptomelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Dyanira,da,casa plateste toate aceste controale...Pai legat de copil,trebuie sa ii spui doctorului ce probleme de sanatate are baietelul cand mergi cu el (parca trebuie sa mergi prima oara,nu?) Stai linistita,ca i se va face tot ceea ce are nevoie...Dupa cum zici tu,inteleg ca medicii din Romania ti-au spus ca trebuie sa ii masori glicemia,nu?Dar cred ca tu trebuie sa accepti ca acum traiesti aici si ai nevoie sa ai incredere si in medicul german,nu prea ai alternative...Apoi,nu inteleg de ce trebuie analiza de sange,sunt acele aparate micute de masurat care pisca putin de deget,acelea ti le poti lua singura,nu costa o avere si sunt la liber....insa repet,daca are copilul nevoie cu adevarat,i se va face totul,trebuie doar sa discuti cu doctorul,oricum,trebuie sa ii povestesti ce probleme are,nu?Dar ce are copilasul,daca poti spune?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Christa,la ce ar folosi trimiterea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Dyanira daca baietelul tau are diabet, va primi gratis toata medicatia, teste de glicemie si aparat performant de masurat glicemia. In acest caz, medicul pediatru iti va da trimitere la diabetolog.
Im mod ideal, ar trebui sa te duci mereu la medicul generalist si ei sa iti dea trimitere pentru medicul specialist. In acest fel, medicul specialist la care mergi, il va informa de pedicul de familie despre orice probleme ai si astfel vei avea o fisa completa la medicul de familie.
Pentru copil nu mergi la medicul de familie ci la pediatru.


Loredana sa iti traiasca printesa.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

CT, este o prostie ce ti.au spus medicii nemti. Polipii SE POT REFACE daca nu au fosc extirpati cum trebuie, e o manevra oarecum oarba, dar sa tii copilul care are simptomatologie doar pe principiul ca 'se refac' e ca si cum nu ai opera un colect sau un apendic pt ca poate mai tarziu face pacientul ocluzie.

Mai sunt si medici slabi in Germania si in celelalte tari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Dyanira, ginecologul iti este decontat de asigurare. La fel ca orice alt doctor, vizita in sine e decontata. Sunt anumite analiza, proceduri, medicamente etc care nu sunt decontate si doctorul trebuie sa iti spuna dinainte de costuri.

Pe aici nu se practica analize la cererea ta. Daca baietelul are probleme cu glicemia, trebuie sa ii povestesti pediatrului si el ia hotarirea cit de des si ce analize face. De obicei singele e colectat de o asistenta la cabinetul doctorului si e trimis la laboratoare specializate. Rezultatele la analize nu le primesti personal decit la cele la care tu platesti, in rest primeste doctorul care le-a comandar. Desigur poti sa ii ceri doctorului sa iti dea tiparite rezultatele, dar daca nu le ceri, nu ti-i le da (doar in caietul de gravida se trec).

Sunt anumite analize care se fac de la o anumita virsta anual, fara sa le ceri tu in special. La Papanicolau ai dreptul o data pe an. Daca iei anticonceptionale, va trebui tot de la ginecolog sa le ceri, de obicei pt ele trebuie sa mergi la 6 luni la control, se dau numai pe reteta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CT spune:

Loredana, scrisesem mai sus si de ce.

Citat:
citat din mesajul lui XIO

CT, este o prostie ce ti.au spus medicii nemti.

Imi pare cu regret, nu mi-au spus nimic medicii nemti, pentru ca din fericire nu am avut probleme cu polipii nici eu, nici fiica-mea. Treaba cu refacutul am citit-o pe alt forum in mai multe relatari ale parintilor cu copii operati in Romania (!) de polipi.

Mergi la inceput