Viatza in Germania is Elvetzia- cap 83

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Mai sunt si medici slabi in Germania si in celelalte tari




Hey, pana aici...in Germanika sunt numai specialisti ...unii mai destepti decat altii. Mi-au trebuit ceva ani sa inteleg ca si nemtii au doctori buni si doctori slabi...acum nu ma mai stresez asa tare pentru ca mi-am gasit medici la care merg de ani de zile si pe care iiconsider competenti, ma inteleg si ma sfatuiesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CT spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miriluta

Mi-au trebuit ceva ani sa inteleg ca si nemtii au doctori buni si doctori slabi...

Aia mi se pare foarte normal, uscaturi sunt peste tot, vezi numai bou' care m-a asigurat ca n-avem paduchi, desi cel putin la Mona in par deja de atunci misunau, insa preaslavita medicina roman(easc)a nu mai e de mult ceea ce a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Christa,acum am vazut,am citit in viteza si nu am prins sensul frazei

Miri,multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camay spune:

Multam de informatii! Eu cautasem pe net , iar pesoana care ne-a ajutat cu relocatia ne- a spus in linii mari de asigurari si altele. Mie inca nu mi- a sosit asigurarea, numai fetei si sotului, au tot cerut alte hirtii pe motive ca orele de completare a formularelor nu sint sincronizate , si eu care credeam ca numai in Ro si in State functionarii se misca cu mai putine viteze. Sper sa ma bafta sa gasesc un endocrinolog bun, ca am nevoie.
Trebuie sa ma inscriu la cursuri, si inca nu stiu care scoala sa aleg.
Cineva spunea ca vrea sa mearga intr-un loc exotic in vacanta la plaja intr-un loc exotic, eu am fost in Mexico partea pacifica si a fost superb, mult mai fain decit Playa Del Carmen, iar Jamaica este si mai fain! Plajele faine cu hamacuri, palmieri, au baruri, spectacole, in weekenduri este mai decadent cu life music si focuri de tabara. Am stat la all inclusiv, pt fetita noastra vroia sa manince cind avea ea chef si in plus bufetle aratau senzationale, cu fructe proaspete, peste, bbq, , si bineinteles non stop inghetata. Si in plus poti lasa copilul lciteva ore la un fel de loc de joaca cu personal bine instruit, sint ff atenti cu copii, au filme, jocuri tot felul de activitati.
M-am lalait mult, scuze pt asta. de abia astept sa cunosc fetele din Hamburg! Numai bine, Carmen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Multumesc pt informatii.Voi cauta medic de familie pt noi si medic pediatru pt copil.Trebuie ceva acte cand merg la el sau e suficient sa avem cardurile la noi??
Baietelul meu trebuie sa isi verifice glicemia minim o data pe an si de preferat analiza cu sange venos nu cu sange capilar cum fac aparatele acelea care se gasesc de cumparat.E o poveste mai lunga eu am glicemia mare mama si alte cateva rude au diabet, in sarcina glicemia mea a scazut brusc( era sub valoarea normala) iar la nastere copilul a avut glicemia la limita superioara si mereu de atunci la fiecare analiza glicemia lui e spre limita superioara.Acum are o perioada in care bea multa apa si asta imi pune semne de intrebare...Sper sa nu fie atat de complicat sa ii explic medicului ca e nevoie sa ii fie urmarita glicemia si sa fiu si eu anuntata de rezultat.

Cu medicii ce sa zic peste tot cred ca sunt si dr buni si mai putini buni...Eu in Tm aveam cativa dr buni la care mergeam de cativa ani si in care aveam incredere si in plus care aveau rabdare sa imi raspunda la intrebari.Eu am facut 1 an de medicina si apoi am renuntat si avand ceva cunostinte in domeniu trebuie sa ma multumeasca explicatiile

Imi cer scuze daca am suparat pe cineva cu comentariul meu nu am vrut sa jignesc pe nimeni si nici sa pun la indoiala competenta medicilor germani mai ales ca nici nu sunt in masura sa judec pt ca acum voi merge prima data.

Ahh si inca o intrebare se pare ca in zona la mine nu gasesc medic vorbitor de romana cel mai aproape e la vreo 35 de km in Dusseldorf ceea ce mi se pare mult.Am vreo sansa ca medicul sa vb engleza???Ma tot gandesc cum sa fac sa aflu care vb engleza ca parca e aiurea sa merg la cabinet sa intreb Vorbiti engleza??? -Nu - Ok merci bye

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

dyanira, noi am avut un medic neamt la inceput , care mai vorbea si in dialect. sotul meu care stie foarte bine germana ia spus de cateva ori ca se asteapta din partea ei sa vorbeasca deutsch clar ca sa inteleg si eu tot. in cateva luni am schimbat-o, am gasit un medic care vorbeste romaneste. ptr mine e foarte important sa ma fac inteleasa la medic si medicul sa ma inteleaga. mai ales sa ma inteleaga ce am si ce ma doare.
tu stii cum e mai bine ptr voi. eu spun doar experienta mea.

camay, o vacanta in Mexic sau Jamaica costa ceva, in plus trebuie sa zbori probabil 8 ore.
cred ca alegem Italia anul asta. a luat sotul deja pulsul italienilor, speram sa gasim ceva cu liniste.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CT spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

Trebuie ceva acte cand merg la el sau e suficient sa avem cardurile la noi??

Ajung cardurile.

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

E o poveste mai lunga eu am glicemia mare mama si alte cateva rude au diabet, in sarcina glicemia mea a scazut brusc( era sub valoarea normala) iar la nastere copilul a avut glicemia la limita superioara si mereu de atunci la fiecare analiza glicemia lui e spre limita superioara.Acum are o perioada in care bea multa apa si asta imi pune semne de intrebare...

Eu sunt de parere ca ar trebui sa ajunga sa-i povestesti fix asta.

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

Eu in Tm aveam cativa dr buni la care mergeam de cativa ani si in care aveam incredere si in plus care aveau rabdare sa imi raspunda la intrebari.Eu am facut 1 an de medicina si apoi am renuntat si avand ceva cunostinte in domeniu trebuie sa ma multumeasca explicatiile

Eu nu am facut medicina deloc, dar am avut un bunic medic (nu am apucat sa-l cunosc, din pacate), insa pediatrul Monei stie ca trebuie sa-mi explice tot, ca altfel pun intrebari. Cu ceva (mai multa) vreme in urma imi zisese ceva, nici nu mai stiu despre ce era vorba, cred ca m-am uitat un pic ciudat la el ca apoi cica "ah da, dvs. trebuie sa va dau si explicatii" si mi-a explicat tot ce trebuia.

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

Ahh si inca o intrebare se pare ca in zona la mine nu gasesc medic vorbitor de romana cel mai aproape e la vreo 35 de km in Dusseldorf ceea ce mi se pare mult.Am vreo sansa ca medicul sa vb engleza???Ma tot gandesc cum sa fac sa aflu care vb engleza ca parca e aiurea sa merg la cabinet sa intreb Vorbiti engleza??? -Nu - Ok merci bye

35 km nu-i tocmai dupa colt, dar daca nu trebuie sa mergi asa des, ar fi practicabil. In ceea ce priveste medici vorbitori de engleza: Ar ajunge sa dai telefon si sa intrebi, zic eu. Adica nu e musai sa mergi la fiecare cabinet. Nu stii germana deloc sau doar nu stii asa bine? Sora-mea cand a venit in Germania stia destul de bine germana, dar bineinteles ca nu cea de specialitate/termenii medicali. Si ea a rezolvat-o asa ca atunci cand nu intelegea ceva, ii spunea medicului sa-i spuna termenul in latina, si s-a descurcat de minune asa. Poate te-ar ajuta asta pentru inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

La multi ani si un an nou mai bun.

Simona, imi pare rau de colegul vostru.

Loredana, La multi ani fetitei.

Simina, bafta cu planurile care ti le-ai propus.Poti vedea(dar banuiesc ca ai mai citit-o) mai multe despre alimentatia raw pe sietul Ligiei Pop, are si retete acolo, se gasesc filmulete si pe you tube.

Cat de blender, nu stiu cum e Vitamix, eu am blenderul de la Kitchen Aid
http://www.kitchenaid.de/app.cnt/ka/de_DE/pageid/pgkaproddetail001/catid/7/subcatid/33
si sunt f. multumita de el si are si vasul de 1,5.Imi fac multe smoothie-uri in el.

Dyanira, poti sa-ti cauti tu ginecolog, sau poti sa te lasi indreptata de catre dr. de familie(dupa ce ai unul).Consulul si PAP-ul nu se platesc, dar ecografiile se platesc.Eu am facut anul trecut una completa si am platit cam 50€.

In schimb apropo de dr, pt ptima data am patit o chestie ce mi-a lasat un gust amar.Inainte de Craciun mi-am facut termin la neurolog pt luna asta , ei bine pe 3 ian am sunat ca sa cer mai devreme programare ca aveam dureri si stiu ca la urgente te iau mai repede.
L-am pus pe al meu sa sune ca eu aveam treaba so nu mare mi-a fost surpriza cand i-a spus ca n-am nici o programare facuta(cand vb deja cu asistenta de 2 ori inainte de Craciun si culmea ca la final mi-a mai si spus in romana sarbatori fericite) si ca daca am urgenta sa ma duc la spital.
Pai nene ala e dr meu si tb sa ma ia in urgenta, nu ma trimiti la spital ca nu stau sa caut care spital are si neurologie ca sa ma verifice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Dragelor, sanatate ne dorim toti, eu ziceam asa de mofturele pe 2013

dyanira, oricum tb suni inante pt programare, atunci vezi daca te intelegi sau nu. Si ca sa te "incurajez" eu am schimbat 3 pediatri pana m-am plictisit si am mers la med de familie cu ei, dar deja erau marisori. Acu a venit un pediatru nou la noi in oras si sunt multumita de el, un grec si mergem la el. De dr. de fam. nu sunt multumita, il tin ca back.up, dar daca am ceva tot la dr roman merg, numai ca e mai departe. Am mai povestit, sunt satula de dr idioti, tocmai am dat de un ortoped bun, imi fac cruce de 3 ori si-i urez sanatate ca altul nu stiu daca mai prind.

Mexico faaaiinn, as merge si eu.... n-am fost inca dar am auzit ca e fain.

camay, ne dai si noua linkul de la hotel?

In Tunisia a fost careva?

in alta ordine de idei, ma apuca jalea ca se termina vacanta

Mergeti la ski? unde? noi de regula mergem aici aproape, da' la noi ploua cu drag si spor, tb mers mai la munte.

kari, ai conced asa repede? cum de? aveti vacanta? noi mai luam cateva zile la sf lui febr. in vacanta si apoi de Paste. Anu asta sunt tare decalate , Pastele catolic de cel ortodox. Inca suntem legati de vacante ca n.am ce face cu plozii...

Apropo de detox, am reusit sa mananc UNA bucata salata macar cu praji am
lasat.o mai moale, in rest nu prea merge nimic daca suntem toti acasa Poate de luni ca intru iar pe mancare de cantina si e mai simplu sa alegi salate.

numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui CT

Loredana, scrisesem mai sus si de ce.

Citat:
citat din mesajul lui XIO

CT, este o prostie ce ti.au spus medicii nemti.

Imi pare cu regret, nu mi-au spus nimic medicii nemti, pentru ca din fericire nu am avut probleme cu polipii nici eu, nici fiica-mea. Treaba cu refacutul am citit-o pe alt forum in mai multe relatari ale parintilor cu copii operati in Romania (!) de polipi.

Christa



CT, indiferent de cum ai aflat, este o prostie sa nu operezi polipii unui copil cu simptomatologie din cauza ca acestia se pot reface.
Si hernia inghinala poate reapare, si un chist pilonidal si multe altele, dar tot se opereaza.
Iar polipii care reapar reapar si in Romania si in Germania si in USA si in toate tarile din lume, ca e o manevra oarba

Mergi la inceput